Bijscholing Yoga

&

YogaNidra Voor vrouwen tijdens de overgang

(Erkend door de VYN voor 17 punten)

Deze training is een onderdeel van Yogadanza, maar deze module is ook los te volgen.

Hoe maak je een inspirerende les met Yoga Nidra speciaal voor vrouwen in de overgang? We gaan dieper in op de vraag: hoe geef je een inspirerende workshop? Hoe verdien je straks je investering met deze bijscholing terug? We gaan dansen, beleven voelen en vooral ervaren! Doe jij mee met de bijscholing Yoga Nidra?

Data en tijd:
16 Oktober | 30 Oktober | 18 December 2020

Twee contactdagen en een online lesdag.
Van 10.00 tot 16.00

Wat houdt de bijscholing Yoga&YogaNidra
Voor vrouwen tijdens de overgang in?

Yoga Nidra is goed voor iedereen die rust en balans wil ervaren. Bewust ontspannen, loslaten en thuiskomen bij de bron van zijn en liefde. Om daar weer mee in verbinding te komen. Oftewel: een onderdeel van een gezonde leefstijl! Dit is belangrijk. Want weet je, veel vrouwen tussen de 35 en 70 vragen zich af: hoe kan ik na al deze jaren dat ik van alles voor iedereen ben geweest, worden wie ik zelf wil zijn? Wat zijn mijn verlangens? Waar zijn mijn dromen? Wat vind ik leuk? Waar word ik blij van? Velen weten het niet meer, hebben zich jaren weggecijferd en op het moment dat er ruimte ontstaat, vallen ze in een groot gat. Een somber leeg grauw gat waar geen sprankje licht in zit. Een niemandsland.

Nieuwsgierig? Plan een gratis sessie in van 30 minuten

De sessies vinden plaats via Zoom

Plan hier gratis een kennismakingsgesprek in. De sessies vinden plaats via zoom. Je kan lekker thuis blijven, maak het gezellig voor jezelf. Een kopje thee en echt even aandacht voor jou. Laat in dit gesprek al je vragen, wensen en dromen aan bod komen. Zo kunnen we samen kijken wat je verlangens zijn en hoe mijn aanbod het beste daarop aansluit.

Als je het fijn vindt, doe ik ook een korte reading tijdens dit gesprek als bonus.

Agenda

Wat zit er allemaal in de training

 • 2 contactdagen, Één lesdag is online. Er zit een online training bij voor thuisbeoefening. Deze dag valt in het midden (dag 2).
 • Hatha Yoga specifiek gericht op de overgang
 • YogaNidra achtergrondinformatie
 • Thema’s & Sankalpas
 • Savasana
 • Bijhouden van YogaNidra-(dag)boek
 • Goed slapen
 • Belang van rust en mijmermomenten
 • YogaNidra tijdens de overgang
 • Hormonen
 • Structuur en opbouw van YogaNidra
 • Yoga- en ademoefeningen als voorbereiding op de YogaNidra
 • Muziek als ondersteuning
 • Je eigen script leren schrijven.
 • Opgenomen YogaNidra-scripts, zodat je thuis kunt oefenen (online training)
 • Certificaat – deze opleiding is erkend door de VYN voor 17 punten
 • Hoe verdien je je investering in deze Yoga & YogaNidra bijscholing terug? We maken een mooie heldere workshop voor cursisten.

Inclusief:

 • Vlinderkaarten
 • thee en soep tijdens de lunch.
 • al het cursusmateriaal
 • Reader meditaties & oefeningen en YogaNidra voor vrouwen voor, tijdens en na de overgang
 • Deze cursus is erkend door de VYN voor 17 punten.

De bijscholing wordt gegeven in Zwolle in mijn praktijk (ruim en zonnig!)
Op loopafstand van het station.

Minimaal 4 deelnemers,  maximaal 10

Bijdrage:

377- ( excl. BTW)
(Btw is 21% 79,17)

Data en tijd:

16 Oktober | 30 Oktober | 18 December 2020

Twee contactdagen en een online lesdag.
Van 10.00 tot 16.00

De lessen vinden plaats op 2 vrijdagen of zondagen.
Dit is dag 1 en dag 3

In het tussenliggende weekend doe je zelf dag 2, dit is een online training.

Huiswerk bijscholing Yoga&YogaNidra
Voor vrouwen tijdens de overgang:

   • Thuis dagelijks Yoga & YogaNidra-beoefening.
   • Bijhouden van YogaNidra Overgangsdagboek.
   • Het schrijven van je eigen script aangepast aan jouw eigen doelgroep.
   • De online training de reis naar binnen

Dag 1

 • Wat is YogaNidra?
 • YogaNidra ervaren gedurende de trainingsdagen wat het is om volledige diepe ontspanning te ervaren.
 • Dagboek tijdens de overgang bijhouden (hoe & waarom).
 • Vrouw en overgang, het ingaan van een nieuwe leeftijdsfase
 • Hatha Yoga
 • Dansen met de hormonen
 • Sankalpa
 • Savasana

Dag 2

 • Hoe bouw je een Yoga &YogaNidra-les op specifiek voor vrouwen in de overgang
 • De 8 stappen van Yoga Nidra
  1. De zintuigen tot rust brengen
  2. Je sankalpa zetten
  3. Je bewustzijn door het lichaam bewegen
  4. Je in- en uitademing volgen
  5. Het ervaren van diverse 
lichamelijke sensaties
  6. Korte visualisaties
  7. Herhaling van je sankalpa
 • Langzaam terugkomen in 
het hier en nu
 • Hoe schrijf je zelf een YogaNidra-script aan de hand van de 8 stappen van YogaNidra
 • YogaNidra aan passen aan je doelgroep.

Dag 3

 • Je eigen script delen
 • Extra: Slaapmantra, Ademhaling set slapen als een roosje.
 • Muziek als ondersteuning tijdens en na YogaNidra
 • Hoe maak je een inspirerende les met Yoga & YogaNidra als ondersteuning. Of hoe geef je een inspirerende workshop.
 • Hoe verdien je je investering in deze YoganNidra bijscholing terug?

Ben jij bij de bijscholing Yoga&YogaNidra
Voor vrouwen tijdens de overgang?
(Erkend door de VYN voor 17 punten)

Meld je dan hieronder aan.

Reacties van klanten:

Heel ontroerend en bijzonder

Het is zoveel meer dan alleen maar een bijscholing! Het is thuiskomen bij iemand die weet waarover ze praat, die attent en alert is, begeleidt op zo’n speciale manier…heel ontroerend en bijzonder. Kies je voor Ria, dan kies je echt voor jezelf. Het is een cadeau voor het leven.

Monique

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Ria is een lieve, deskundige, eerlijke docente die heel snel een veilige sfeer creëert waarin samen dansen, ontwikkelen en ontspannen mogelijk is. In haar trainingen staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. 

Linda

Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie

Lieve Ria, Dank voor de mooie chakra dans reis!!! Fijn om hierbij aanwezig te zijn geweest, mooie groep vrouwen hadden we bij elkaar. Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie en het geloof dat veel al in ons zit en we dat op onze eigen unieke wijze kunnen vormgeven. Wat ik prettig vond is dat je de tijd in de gaten hield, op tijd beginnen en afsluiten. Je zag ieder wie zij werkelijk is; dit was prettig. Sommige zaken waren voor mij een herhaling; vb bepaalde muziek/oefeningen en de kanuresh. Toch leverde dit mij ook weer nieuwe inzichten op en het zelf weer ervaren is zo fijn. Echt even onderdompelen in de muziek, de chakra's. Wat ik ook als zeer prettig heb ervaren, is het starten met geen rondje. Dat komt inderdaad later wel. Zo was er veel productieve tijd. Klinkt misschien raar, maar juist ook tijd om bij jezelf te komen en te voelen/ervaren/dansen. Het was een compleet pakket waarin ik mezelf heb ondergedompeld; niet alleen de dans en chakra inspiratie, maar ook de creatieve zaken die het tot één geheel maakten; de vlinderkaarten, het schrift; opplakken van zaken, er iets bij schrijven, tekenen etc. Wat je ons afsluitend onder het uitreiken van het certificaat nog mee gaf aan persoonlijke woorden, was prachtig.

Ina

De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang

Ik heb genoten van de lesdagen bij lieve Ria. De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en van daaruit in je eigen taal te gaan bewegen. Ria ziet je echt en zij weet heel goed je mee te nemen in haar lessen. De lessen en Ria zijn inspirerend. Je wordt van binnenuit aangeraakt. Een geweldige training en een super lieve juf! Dankjewel lieve juf!

Aikham

Dit maakt het een hele complete ervaring

Ik heb de bijscholing chakra dans teachertraining gevolgd en was zeer aangenaam verrast! Het enthousiasme van Ria werkt aanstekelijk en de diversiteit aan tools om de chakradans vorm te geven is erg inspirerend. Naast dans ook ruimte voor andere creatieve vormen zoals dichten en tekenen/schilderen. Dit maakt het een hele complete ervaring. Daarnaast is de warme persoonlijke aandacht erg fijn en kun je echt de diepte in met elkaar. Een aanrader dus! Dank je wel lieve Ria!  

Nancy

Dank je voor alles!

Hoi Ria, Wat was de Chakradans een groot kado. Ik ben met deze cursus echt in mijn kracht komen te staan. Wat straal jij een energie uit. Dank je voor alles. Lieve groet.

Yo

Ik heb veel geleerd tijdens de cursus.

De bijscholing Chakra Dans teacher was voor mij een feestje. Natuurlijk vanwege het dansen maar vooral door de manier waarop Ria haar kennis deelt. Haar openheid en enthousiasme werken heel aanstekelijk en inspirerend. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus. Praktische tips om direct in de praktijk te brengen en inspiratie om zelf lessen te gaan vormgeven. Ria begeleidt de deelnemers heel liefdevol en met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik kijk al uit naar de volgende cursus!

Monique

Me-time als investering in jezelf! 

Een week retraite met Ria en Wim in hun prachtige huis in Spanje maakt dat ik weer thuiskom bij mezelf en voel wie ik echt ben. Even letterlijk en figuurlijk mijn dagelijkse leven uitstappen en in een veilige, liefdevolle omgeving mogen ontspannen en diepere lagen in mijzelf aanraken door de verschillende yoga sessies (o.a. yoga nidra, yoga danza) ondersteund door prachtige muziek. De combinatie van zon, zee, strand, verwend worden waarbij alles mag en niets hoeft, beweging, een fijne groep vrouwen,  yoga en voldoende vrije tijd maakt dat ik genoten heb van deze retraite.

Jos

Wat heb ik veel geleerd van mijn allerliefste yogajuf!

Tijdens onze coachingsgesprekken heb ik leren loslaten, patronen durven te doorbreken en weer te kiezen voor mezelf. Ria was hierbij liefdevol en prikkelend tegelijk. Ze wist me in elke sessie opnieuw te triggeren zodat ik weer kon voelen waarmee ik verder moest op mijn levenspad. Dank lieve Ria voor al deze fijne en waardevolle momenten!

Carolien

Heerlijke dagen in Spanje gehad

‘Heerlijke dagen in Spanje gehad. Ria en Wim hebben zo goed voor ons gezorgd, op alle fronten. En op een schitterende locatie. Ik ging als een ander mens naar huis. Aanrader!’

Ik heb genoten op Vlieland

Bedankt voor jullie openheid en vertrouwen allemaal met onze bagage het mocht er zijn en allen in proces. Mooi om te zien en te delen. Wij hebben gewoon de allen de beste en liefste yoga juf ever!! Jessica

Het was een prachtig weekend

Een feestje voor mijn eigen ik! Mogelijk gemaakt door heel veel lieve mensen. Dank jullie wel. Claudia

Het was een super mooi weekend lieve Ria!

Met super mooie vrouwen op een super mooi eiland! Dank je! Dankzij jouw openheid mochten en konden er mooie processen in gang worden gezet. Karla

Het was een echte blessing for the soul!

Het was in alle opzichten een bijzonder weekend. Ria, enorm bedankt voor je warme en bezielende leiderschap en je aandacht en zorg voor iedereen: een warm bad! Iedereen heel veel goeds toegewenst en dank voor de openheid en betrokkenheid voor deze 'buitenstaander' ;). Het was een echte ' blessing for the soul'! Liefs, Angela

Ik vond jullie stuk voor stuk juweeltjes

Ik heb genoten van het fantastische weekend en wil jullie daar nogmaals allemaal voor bedanken. Ria voor haar professionaliteit en warme betrokkenheid bij alles wat ze doet en de andere dames voor hun plezierige aanwezigheid, ik vond jullie stuk voor stuk juweeltjes. Ik wens jullie allemaal veel liefde en en goeds op je levenspad en graag tot ziens! Frank

Nooit zo diep van yoga in prachtige combinatie met de zee genoten…

Voor 3 heerlijke dagen yoga aan zee Loslaten van alle zorgen en wat gaan er mooie mensen met mij mee Intens genieten van rust en zon En wat voel ik me een echte geluksvogel, dat dit nu toch nog kon…. Lekker met m,n blote voeten in het zand en m,n hoofd leegmaken Al die gezelligheid, het geluksgevoel en veel emoties die me raken Nooit zo diep van yoga in prachtige combinatie met de zee genoten Dankbaarheid is het alomvattende woord heb ik besloten!!! Miranda

Het heeft diepe indruk op mij gemaakt…

Bedankt, bedankt voor de heerlijke dagen met jou en iedereen op Vlieland. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik ben nog steeds bezig met landen en ben veel aan het denken. Het denken waar jij mij toe hebt aangezet. En te luisteren, niet naar anderen maar naar mijzelf ! De energie die ik heb gekregen en ook weer de rust, bijzonder. Het was hard werken maar ik heb er veel voor terug gekregen ! Ik heb genoten !! Annette

…een niet te willen missen ervaring…

Mijn yogaweekend was een was een enorm kado aan mijzelf en een niet te willen missen ervaring van diep voelen hoe ontspanning de voor mij belangrijke thema,s in mijn leven naar boven haalt en zonder enig moeten aanwakkert tot een liefdevol mogen groeien. Jos

Wat een geschenk…

Wat een geschenk is dit weekend!!! Vanuit liefde gegeven en in liefde ontvangen… Nicolette

…geweldige, bijzondere maar vooral liefdevolle ervaring…

Het weekend was voor mij een geweldige, bijzondere maar vooral liefdevolle ervaring. Ik heb genoten, mogen ervaren en geleerd. Geleerd naar mezelf te luisteren en daar wat mee te gaan doen.  Bedankt voor dit warme weekend. Miranda

Wat een prachtig weekeind aan zee…

Wat een prachtig weekeind aan zee! Thuiskomen in ZIJN, ontmoeten en verbinden, lachen, yoga  en plezier. Gevoed, dankbaar en vervuld dans ik in de liefdesstroom. Donalda

…bijzondere geweldige ervaring…

In 1 zin: een bijzondere geweldige ervaring om aan zee op het strand de totale rust te vinden en om met totaal onbekenden in een weekend heel dicht bij elkaar te komen. Esther

In een ontspannen sfeer intensieve momenten beleven…

In een ontspannen sfeer intensieve momenten beleven, dat kon op Vlieland. Ik heb genoten van de afwezigheid van de dagelijkse beslommeringen en van de zorgeloosheid van niks hoeven regelen. Heerlijk gegeten ook, een kadootje hoor. Dank aan de groep en Ria, voor de ruimte om te mogen leren op de manier die bij mij past. En een knipoog voor de zeehond van zondagmorgen! Allemaal bedankt voor de ruimte en de verbinding. Ingrid

Ik kijk terug op een heerlijk weekend…

Ik kijk terug op een heerlijk weekend waarbij gevoelens van weerstand, verdriet, ontroering en blijdschap voorbij kwamen. Het mocht en kon er allemaal zijn, volledig in het moment, in verbinding met mezelf, de groep warme vrouwen en de schoonheid van Vlieland. En ik heb genoten van jouw enthousiasme, met liefde en zorg heb je het weekend neergezet. Bedankt! Anneke

ik een ieder aan om te gaan genieten van een yoga weekend aan zee

Ik heb een fantastisch yoga weekend mogen meemaken met lieve en mooie mensen om mij heen. Ik heb mogen werken aan mezelf, maar vooral mogen genieten van mezelf. Mijn hart is open gegaan voor de liefde die ik heb mogen ontvangen en die ik heb mogen geven. Als een roos zo dicht, mag ik gaan bloeien en groeien, mag ik mijn weg gaan. Nog een lange weg, maar ik zie licht. Voorheen zag ik alleen de duister, maar nu zie ik overal licht waar ik van kan en mag genieten. Ik laat dit nu toe! Als de tijd daar is, raad ik een ieder aan om te gaan genieten van een yoga weekend aan zee. Petra