3 keer goed nieuws over mediteren! (+ een handige meditatie)

Pak jij ’s ochtends als eerste je telefoon erbij? Facebook checken, Instagram checken, mails checken. Bij het opstaan zijn veel mensen direct “aan”. Je begint de dag in een rush. En vaak eindigen we de dag met onze telefoon in onze hand en een oneindige stroom aan drukte in ons hoofd. Mediteren brengt je rust. In deze blog leg ik je graag uit waarom je vandaag nog moet beginnen met mediteren en deel ik een mooie meditatie met je.

Goed nieuwtje #1

Je hoeft niet dagelijks een uur onafgebroken te mediteren om de voordelen te ervaren. Al vanaf een paar minuten per dag kun je de positieve gevolgen ervaren. Voor je gezondheid én je omgeving. Neem ’s ochtends bijvoorbeeld de tijd om wakker te worden zonder direct naar je telefoon te grijpen. Houd die drukke digitale wereld nog even op afstand. Adem een paar keer goed in en uit. Bewust en in het nu. Er komt tenslotte een prachtige nieuwe dag aan, waarin je nieuwe dingen mag beleven. Geef je zelf een mooie intentie mee en start dan de dag.

Goed nieuwtje #2

Mediteren is geheel kosteloos en iedereen kan het. Natuurlijk word je in de loop van de tijd er steeds beter in. Hoe langer je zit, hoe beter je naar je binnenwereld leert luisteren. En hoe langer je zit, hoe beter je de buitenwereld kunt negeren. Concenteer je bijvoorbeeld op je ademhaling. Visualiseer je gedachten als kleine wolkjes die voorbij gaan of focus je op een brandende kaars.

En ja, mediteren is geheel kosteloos. Een fancy yogabroek, meditatiekussen of wierook is niet perse nodig. Je kunt én mag dus direct beginnen!

Goed nieuwtje #3

Mediteren is gezond voor jou en de mensen om je heen. Word jij kriebelig als je heel druk bent? Ga je eerder snauwen of misschien wel slecht over jezelf denken? Wij mensen worden ongelukkig als we ver van onszelf afstaan. En dat projecteren we niet alleen op onszelf. We reageren het ook af op de mensen die dichtbij ons staan. De mensen waar we zielsveel van houden.

Om jezelf lief te hebben en om de mensen om je heen lief te hebben, is het goed om af en toe stil te zitten en te mediteren. Wat gebeurt er nu in mij? Met welke worstelingen heb ik op dit moment te kampen? En welke gedachten spoken er door mijn hoofd? Door dit even te parkeren en te mediteren, zul je straks als je je ogen opent weer heel anders tegen alles aan kijken. Mediteren verlaagt je bloeddruk en kalmeert en herstelt je lichaam. En het vermindert stresshormonen.

Zin om te zitten? Gebruik deze meditatie om te luisteren naar je hart.

En ben je ondertussen nieuwsgierig naar mediteren geworden? Tijdens de cursus Mindfulness leer ik je leven met meer aandacht, zorgen we samen voor meer rust in je hoofd en creëer je meer bewustzijn. Ik vertel je er graag alles over!