Ria Suyderhoud 31 jaar yoga juf

31 jaar yoga juf deel 3

Als je hart open is, komt er zachtheid naar binnen stromen en compassie, je begrijpt het leven en je bent in verbinding met de wereld om je heen. Gevoelens en ervaringen stromen en je bruist van levenslust!

Als je hart dicht is duw je gevoelens en ervaringen van je weg. Je beschermt jezelf tegen teleurstellingen en pijn. Je vlucht naar je hoofd omdat je niet wilt voelen om jezelf te beschermen.

Daarmee bouw je een muur om je hart heen en in plaats dat je liefde wilt voelen, ervaren en geven gebeurt het tegendeel, je duwt juist liefde weg uit angst voor pijn.

Open je hart

Ik nodig je uit om je hart te openen, te ademen met je hart en je verbinden met de alomvattende energie, de energie van liefde. Denk maar even aan iemand waar je heel veel van houdt of een situatie die je blij maakt. Gevoelens gaan dan stromen en alles mag er zijn.

Leven in je hart vergt moed om jezelf lief te hebben met veel geduld en compassie.

Want in de stilte van ons hart is liefde altijd in beweging.

Liefde voor jezelf.

Vanuit liefde voor jezelf de ander lief hebben.

Op weg naar het licht samen hand in hand.

Niet alleen, maar Al EEN!

Meditatie

Ga gemakkelijk zitten zorg dat je goed en comfortabel zit. Een rechtte rug zodat de energie goed kan doorstromen. Is dit voor jou op dit moment niet gemakkelijk neem dan een houding aan waar je je prettig bij voelt en kan ontspannen. Zorg daarbij goed voor jezelf.

Ga met je aandacht naar je hartstreek in het midden van je borst. leg je een hand op je hart en de andere op je buik. Maak contact met je hart, voel je je hart kloppen, voel je adembeweging. Stel je voor dat je met je hart kunt ademen je ademstroom vloeit naar binnen met de inademing. Je voelt de energie naar binnen stromen voel dat deze energie je blij en sterk maakt.

Liefdevol en vrij. Als je uitademt adem je al deze liefdevolle gevoelens uit zodat je daarmee je omgeving in een zachte energie laat mee vibreren.

Adem langzaam in en uit en geniet van de warmte die ontstaat. Al je hart kwaliteiten gaan stromen en je voelt dat je hart groter en groter wordt. Er is zoveel ruimte in je hart om lief te hebben.

Voel nu even heel bewust een hart kwaliteit bijvoorbeeld dankbaarheid, liefde, vreugde blijheid. Kijk of er een gevoel nu is waar je je op dit moment je gemakkelijk mee kunt verbinden.

Voel deze kwaliteit en laat dit stromen door heel je lichaam en met de adembeweging naar binnen en naar buiten gaan. Zo creëer je om je heen een veld van zachtheid, liefde harmonie vrede en daar resoneren andere in jouw omgeving weer op mee.

Voel dat je hart helemaal open gaat staan en als je hart zich opent voel dat er een glimlach ontstaat. En een glimlach opent weer harten.

Blijf nog even zo nagenieten en als je een vraag heb stel deze dan aan je hart. Voel de rust en warmte stromen en luister naar wat je hart je ingeeft.

Als je zover bent open dan langzaam je ogen. Beweeg je hoofd even heen en weer. Kom weer langzaam terug. Beweeg je handen en voeten schud ze even lekker los. Misschien wil je je even uitrekken Doe wat goed voelt voor jou.

Voel de zachtheid van je hart en neem dit mee de dag door.

En als er iets gebeurt wat je even uit je evenwicht haalt. Ga naar je hart…. Voel en luister adem zacht in en uit en als je stil bent komt het antwoord .

Voel je vrij deze meditatie en tekst te delen!

Deel dit stuk