Ademreizen: Breathwork, Osho, Rebirthing en Dansen

In deze blog neem ik je mee naar stilte, rust en bewuste ademmomenten. Ook vertel ik je in deze blog wat dat voor je kan betekenen. Het is namelijk zo belangrijk om regelmatig rust- en mijmermomenten te nemen. Waardoor je energie opdoet en weer thuiskomt bij jouw diepste verlangens. Steeds maar weer voelen ervaren in dit moment. Klopt het nog voor jou?

Rust- en mijmermomenten, meditatie, yoga, dansen of iets anders wat jij gaat ontdekken in jezelf om te ervaren. Het zijn allemaal voorbeelden waarbij je door rust en bewust ademen je kunt terugtrekken van alle prikkels om je heen. Adem is leven. Je ademhaling brengt je altijd terug naar dit moment. Je gedachte of je geest kan nog van alles en kan altijd overal zijn. Maar je adem is altijd in het nu.

Rustig in- en uitademen naar je buik is de meest effectieve methode om rust te ervaren en je energiepeil te verhogen. Ga rustig zitten, leg je handen losjes op je buik. Als je inademt, zet je buik uit en komt omhoog. Met uitademen gaat je buik weer langzaam.

Weerstanden tijdens het bewust ademen

Als je onderweg niet goed kan voelen of er komen andere weerstanden omhoog tijdens het bewust ademen, weet dan: je hebt een emotie, maar je bent niet die emotie. Kijk ernaar zoals het is, adem goed en rustig door. Je kijkt ernaar, maar verbind je er niet mee. Voel dan waar deze emotie in je lijf zit. Adem naar die plek toe in zachtheid. Zo kun je een heftige emotie loslaten zonder dat de stress ervan zich in jouw lijf en gedachten vastzet.

Laat het er helemaal zijn, zonder oordeel en zonder het te willen veranderen. Dit zorgt ervoor dat het langzaam wegebt, omdat je het geen aandacht geeft. Adem goed door… Drink een glaasje water… Onderzoek dan, als je wat rustiger bent geworden waarom die emotie zo heftig was. Welke gebeurtenis lokte jouw boosheid, uitbarsting, pijn of verdriet uit? Herinnerde deze gebeurtenis je aan andere keren dat je bijvoorbeeld genegeerd werd, kritiek kreeg, je je niet gezien voelde, eenzaam of angstig was? Daar zit je pijn, maar ook je genezing en groei.

Genezing en groei tijdens ademwerk

Wees lief en zacht voor jezelf in dit proces. Als je achter de pijn van de emotie voelt en ervaart, kom je tot inzicht en bewustwording waardoor je de volgende keer in zo’n situatie anders en rustiger reageert.

Leg bijvoorbeeld je rechterhand op je hartcentrum en je linkerhand op je navel. Laat dan de energie of warmte van de ene hand naar de andere hand stromen. Dat geeft rust en balans.

Ga na wat je precies voelt zonder oordeel, probeer de keerzijde van die emotie te bekijken. Adem goed en diep door. Ervaar dat de spanning langzaam wegebt. Voel de kalmte en vrede die ervoor in de plaats komen en glimlach!

Wat als je langdurig onder stress staat?

Iedereen ervaart wel eens stress. Een verandering in je leven – zowel positief als negatief – levert stress op. Dit hoort bij het leven en ons lichaam is gemaakt om met stress om te gaan. Zolang er maar balans is. Maar te veel stress, zeker als het veel negatieve gedachten zijn, is niet goed. Wie lang onder stress staat zonder dat er tijd is om te herstellen, raakt overbelast, uitgeput en kan overspannen en uiteindelijk burn-out raken.

Als je langdurig onder stress staat, gaat je lichaam protesteren. Dit kan leiden tot lichamelijke en psychische problemen, zoals slaapproblemen, concentratieproblemen, een opgejaagd gevoel, onzekerheid, emotionele labiliteit, neerslachtigheid, hoofdpijn, maag- en darmklachten, nekpijn, rugpijn.

Adem ontdekken, vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Ervaren dat je licht liefde en kracht bent. Adem geeft een diepe rust.

Pieker jij weleens veel te veel?

Of vind je het moeilijk een besluit te nemen? Soms hebben mensen geen energie en voelen zich emotioneel uitgeput. Het sluipt er langzaam in, je merkt het vaak pas als het te laat is. Er knapt iets in je, je kunt niet meer, bent op, moe, de rek is eruit. Je hebt eigenlijk een lange tijd roofbouw gepleegd op je lichaam. Alles is te veel. Neem rust en ruimte om te herstellen, leer de controle los te laten. Goed is goed genoeg! Neem rust, ruimte en tijd om te herstellen, wees lief en zacht voor jezelf in het proces van toelaten en loslaten. Leer loslaten en versta de levenskunst van imperfectie.

Je hebt 100% energie en daar kun je geen 200% van maken. Leer lief en zacht worden voor jezelf.

 • Kom thuis bij je verlangens.
 • Waarvan word je blij?
 • Leer voelen, ervaren en ook weer loslaten.
 • Kijk naar je voeding en laat je goed adviseren.
 • Verander langzaamaan je leefstijl en omarm het leven.
 • En als laatste: schaam je niet dat je je zo voelt.
 • Ook jij mag er zijn gewoon zoals je bent.
 • Ook jij mag leren.
 • We zijn allemaal onderweg.
 • Durf je kwetsbaar te voelen… kwetsbaarheid in kracht en kracht in kwetsbaarheid.
 • Adem in……en Adem uit……

Uit het boek: 10 stappen thuiskomen bij jezelf – Ria Suyderhoud

Meld je aan voor een ademreis

Vind je het moeilijk om alleen te ademen? Dan nodig ik je uit voor een ademreis! Kom op reis in jezelf door middel van ademwerk. Tijdens deze ademcirkel maak ik gebruik van een speciale ademhalingstechniek; de verbonden ademhaling waarbij de in- en uitademing verbonden zijn met elkaar. Je bent van harte welkom!

Hier lees je meer over deze ademreizen. Je kan je aanmelden via de website of stuur mij een berichtje.