Luister jij naar je intuïtie?

Iedereen heeft intuïtie. Net zoals dat iedereen gevoel heeft. Alleen gaat je intuïtie verder dan dat. Gevoel is tenslotte niet altijd juist of zuiver. Soms is het bijvoorbeeld gekleurd door angsten, negatieve gedachtes of onzekerheden. Maar intuïtie: dáár kun je opbouwen. In deze blog wil ik je meer handvatten geven om te luisteren naar jouw wezenlijke ik: jouw intuïtie.

Leer luisteren

Intuïtie gaat verder dan rationele overwegingen. ‘Ik moet weg’, kan een boodschap vanuit je intuïtie zijn. Emotioneel ben je klaar op de plek waar je nu bent of ben je juist klaar om verder te gaan. Mooi dat je dit voelt! Al is dit ook het moment waarop je rationele kant gaat opspelen. ‘Maar als ik wegga, dan komt dit nooit meer terug. Wat als ik spijt krijg?’ Wat als, wat als , wat als … je het gewoon doet?

Je intuïtie vertelt je namelijk niet zomaar wat. Leer luisteren naar je intuïtie en omzeil angstgevoelens of je persoonlijke overtuigingen. Door te luisteren naar de stem in je zelf maak je rechtstreeks contact met jouw ware zijn, je hart en de bron van alles.

Je zesde zintuig

Intuïtie noemen ze dan ook niet voor niets je zesde zintuig. Het is een spontaan gevoel en het geeft je richting aan wat goed of fout is. Door verbinding te krijgen met je onderbewuste, krijg je contact met deze universele wijsheid.

Sta jij in contact met jouw intuïtie? Richt je aandacht eens naar binnen en wordt even stil. Meditatie is hiervoor een mooi middel. Maar ook tijdens een mooie strand- of boswandeling kun je je op jouw ademhaling richten. Door stil te worden ontstaat er ruimte voor je intuïtie. Zie al je gedachten voorbij komen als wolkjes in een helderblauwe lucht. Ze zijn er en ze gaan rustig voorbij.

Adem!

Doe je een beroep op je intuïtie? Dan gaat het vaak ook om knopen doorhakken. Spannend? Juist nu een keuze maken, zorgt ervoor dat je weer kunt ademen, genieten en volop leven. Succes!