Retraite in Spanje Sible

Review van Sible: “Op zoek naar datgene wat ik kwijt was”

Op zoek naar datgene wat ik kwijt was, waarvan ik dacht dat het nooit meer op m’n pad zou komen.

Terugkijkend op iets wat mij zoveel moois heeft gebracht. Vorig jaar september vloog ik naar Spanje, niet wetende dat het me zoveel zou brengen.

Gedachten gingen voortdurend in mijn hoofd rond. Wel/niet, is het liefde of is het een bevlieging?. Durf ik er ja tegen te zeggen of word ik wederom teleurgesteld. Ik werd er gek van en vanuit m’n huisarts werd aangeraden dat ik naar een Haptonoom moest gaan omdat ze me daar verder konden helpen. Maar het enige wat in mijn hoofd om ging was dat ik me daar niet prettig bij zou voelen. Weer m’n verhaal vertellen en alles bloot leggen. Het enige wat ik dacht was rust en ruimte en zee en daarnaast anderen ook helpen met hun proces.

Samen sta je sterk en dat is tevens helend. Eerder ook op Vlieland een retraite weekend bij Ria meegemaakt wat toen al een begin was om in te zien dat dingen niet zomaar veranderen maar dat je eerst naar jezelf moet kijken voordat je weet wat je kan helpen.

In september vloog ik naar Spanje en ontmoete ik Ria en ook haar man Wim. Ria kon ik al maar Wim was voor mij nieuw maar heb ook zijn aandeel in het geheel erg gewaardeerd. Openheid en eerlijkheid en lachen geeft ook ruimte en dat vond ik daar in Spanje bij Ria en Wim.

Ik heb gewerkt aan mezelf en stil gestaan bij wat is geweest, en daar kijk ik nu naar en laat dit niet meer binnen om er door geraakt te worden. Iedere dag daarmee bezig mogen zijn en daarin ook ontdekken dat alles er mag zijn en er op die manier ook naar te mogen kijken is voor mij geluk. Dat heb ik geleerd in Spanje. Ik heb daar mensen uit m’n hart gezet maar ook mensen in m’n hart ontvangen, het klinkt misschien raar maar toch merk ik dat het er is. Ik heb het gedaan en deze mensen blijven in m’n hart omdat ze me zoveel geven en ik ook mensen die ik beter wil leren kennen omdat ze goed voelen en er voor je zijn.

Door de fijne tijd en de vele yoga’s die we toegepast hebben en ook stil te staan bij ieders pijn, heb ik ook geleerd dat anderen jou kunnen helpen. Ria en Wim zijn daarin geweldig en hebben me laten inzien dat ik mag zijn wie ik ben. En ook de honden, Bobby en Noa zijn voor mij helend geweest omdat ze je iedere dag met liefde begroeten.

Kortom een reis die ik iedereen aanraad. Het maakt niet uit in wat voor situatie je zit, ik weet dat Ria je kan helpen, om vervolgens weer verder te kunnen met het geloven in jezelf.

Nu bijna een jaar heb ik een fantastische man die mij laat stralen en mij hoort en ziet. We dansen door de kamer en lachen het leven weer tegemoet en kijken naar de toekomst.

Iets wat ik nooit had durven dromen is waarheid geworden. ️

Ik lach weer, laat het kind in me vrij en ben dankbaar voor wat ik nu heb.
Sible