Ria Suyderhoud in de BlootGewoon: ‘Yoga nodigt je uit om een reis in jezelf te maken’

Eindelijk ligt het magazine in de winkel! Ik ben geïnterviewd voor BlootGewoon, een magazine over naturisme en bovenal jezelf durven en willen zijn. Vrijheid ervaren in je lichaam! Ik vind het bijzonder dat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen door middel van een artikel over yoga. Het is een prachtig artikel geworden over de reis naar binnen. Want dat blijf ik toch de allermooiste reis vinden!

Zo te gek om door een magazine te bladeren en je eigen foto terug te zien. Ik ben gevraagd om te praten over yoga in het rubriek ‘sleutelen aan jezelf’. Een rubriek dat niet gaat over letterlijk aan jezelf sleutelen, maar meer mentaal. Yogadanza en yoga nidra sluiten daar prachtig bij aan! Wat zeker ook mooi terugkomt in het artikel. Want, zoals ik in het artikel zeg: “Gelukkig heeft yoga het ‘geitenwollensokken’-imago de afgelopen tien jaar van zich af weten te schudden.”

Een reis naar binnen

In het artikel vertel ik natuurlijk ook over de reis naar binnen. “Het element van bewustzijn in de yogafilosofie zorgt ervoor dat je met andere ogen naar de wereld om je heen kijkt. Je bouwt. Een rustmoment in je drukke dag in en leer beter voelen wat je lijf en geeft nodig hebben. En of je dat nu in een klasje wil ervaren of lekker bloot in je achtertuin: het is allemaal yoga en het biedt allemaal dezelfde lichamelijke en geestelijke voordelen.”

Ook vertel ik in het artikel over hoe je yoga in gemakkelijk in je dag kunt integreren. Ik zeg hier het volgende over: “Sta eens extra vroeg op om een paar yogahoudingen op je mat te doen. En ontdek hoe je je de rest. Van de dag voelt. Of creëer een eigen avondritueel door je yogaroutine te combineren met een lekkere wandeling.” En natuurlijk vertel ik over mijmeren. Mijmeren is het kijken naar de zonsondergang zonder afgeleid te worden door je mobieltje. Of ga eens aan de waterkant zitten om te zien wat er allemaal in het water beweegt.

Yoga en natuur

BlootGewoon! Is een magazine met een oplage van ruim 60.000 stuks. Het is een blad voor mensen die houden van naaktrecreatie. Maar ook voor mensen die houden van in de natuur zijn. Een magazine dat onderwerpen zoals yoga graag bespreekbaar maakt. Je kan het magazine in de grotere boekwinkels vinden of bestel jouw exemplaar hier online om het volledige artikel te kunnen lezen.  En leuk om te weten: er worden 3 exemplaren van mijn boek Een reis naar binnen, verloot.

Bedankt BlootGewoon!