Yoga Nidra

Ha lieve allemaal,

Ik wil heel graag deze blog  Yoga Nidra met jullie delen Omdat het mij zoveel harmonie en balans  geeft. Ik slaap beter, meer focus, ervaar meer rust, balans en vitaliteit.

 

Yoga Nidra is een vorm van meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Tijdens mijn  eerste yoga opleiding bij Rita Beintema moesten wij dagelijks stilzitten, zij noemde mediteren stilzitten en schouwen.  Huiswerk was elke dag reflecteren.   bevindingen in een schriftje bijhouden en inleveren.

Natuurlijk  kwamen alle smoezen naar boven, ik heb geen tijd, lukt niet enz  In die tijd was ik herstellende van een behoorlijke zware depressie die gepaard gingen met angsten en paniekaanvallen.  Ik was bang voor de stilte….

Totdat ik ontdekte  dat je niet op een kussen hoeft te zitten om te mediteren. Mediteren is gewaar zijn in elk moment! Later besefte ik dat stilzitten iets anders is dan stil zijn.

Uren kan ik op een rost zitten en kijken naar de zee.  Ik hoef dan niets, los op in zijn en golven van de zee.

Het afgelopen jaren heb ik YogaNidra beoefend. Yoga Nidra wordt ook wel korte yogaslaap genoemd. Voor mij is YogaNidra echt een vorm van mediteren.

Het brengt mij rust en balans, alertheid en vitaliteit. Ook is het zo inzicht gevend en helend bij burn-out, depressie en slaap problemen.

Er wordt gezegd dat een half uur yoga nidra gelijk staat aan 3 uur slaap.

Yoganidra is een ontspanning die dieper gaat dan slaap.

Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht.

Het effect van yoga Nidra is groot!

Weet je we hebben allemaal te maken met  ons drukke leven met zoveel prikkels.  Soms is het best moeilijk om geen stress te ervaren.  Op zich is stress ervaren niet zo erg maar het vasthouden, niet meer kunnen ontspannen.

Je voelt je onrustig en niet lekker in je vel.

Rust en ontspanning, even terug trekken van alle prikkels om je heen is zo belangrijk. Door rust  kom je in verbinding met je verlangens, de bron van jouw pure zijn!

Yoganidra is echt goed voor iedereen die rust en balans wil ervaren.

Bewust ontspannen loslaten en thuiskomen bij de bron van zijn daar weer mee in verbinding komen.

Wil jij meer rust balans en vitaliteit in je leven?

Beter slapen, meer focus en in verbinding zijn?

Pas YogaNidra  toe in je leefstijl

Klik hier voor meer informatie en je aanmelden voor deze fantastische training.