Ria Suyderhoud YogaDanza

YogaDanza: ontdek je diepste verlangens

Ieder mens heeft basisverlangens. Veiligheid, gelijkwaardigheid en liefdesgevoelens. Mis jij het gevoel dat je er mag zijn? Dat je helemaal goed bent zoals je bent? En wil je leren liefhebben van een ander en onvoorwaardelijke liefde ontvangen? Vaak drukken we deze verlangens weg met zinnen als: Het is niet voor mij weggelegd, of ik ben het niet waard. Tijdens de lessen YogaDanza leer je dat alles wat je voelt goed is. Waarna je leert de wereld met hele andere ogen te bekijken. Dat klinkt toch de moeite waard?

Dansen in uitbundige stilte
YogaDanza is een combinatie van yoga en dansen. Dansen is tenslotte heerlijk, genietend, wervelend en dat alles soms in een uitbundige stilte. Door je over te geven aan de muziek, laat je je gedachten los en kun je uiting geven aan je werkelijke gevoelens en verlangens. En dat werkt bevrijdend!

De cursus YogaDanza bestaat uit 6 vrijdagen. Op deze cursusdagen gaan we aan de slag met verschillende oefeningen en richten we ons op:
– beweging en expressie
– voelen en ervaren
– gevoel voor ritme en balans
– leren van de magie van het moment te genieten
– sjamanisme
– muziek
– en natuurlijk meditatie

Ik vind het belangrijk om deze elementen samen te laten komen. De methodische inspanning heeft als doel om te verbinden. Samensmelting van lichaam, geest en ziel. Tot een harmonisch geheel. Daarnaast is de afwisseling dynamisch en rustgevend. Samen bieden we elkaar een veilige omgeving. Want als je je veilig voelt, kun je pas daadwerkelijk uiting geven aan emoties en verlangens. Dat gun ik iedereen.

Zij gingen je voor:

“De YogaDanza opleiding heb ik ervaren als liefdevol, veilig en geboden, inspirend, puur en ‘zijn’.”

“Uit ervaring weet ik dat er in het lichaam veel antwoorden liggen opgeslagen die je met het verstand niet kunt bereiken. Het lichaam reageert op beweging, medidatie en creativiteit. Door je lichaam op die manier te laten spreken, kun je veel (oude) trauma’s helpen en om de pijn zachter te maken.”

“Ria is de ideale docente om al deze elementen te laten samenkomen in de opleiding YogaDanza. Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk en uit haar deskundigheid blijkt dat ze de vele verschillende stijlen moeiteloos combineert.”
“Als je ware iemand bent die graag zijn eigen lessen samenstelt (wars van dogma’s en ‘hoe-het-hoort’) en door beweging het lichaam wil laten spreken, dan is deze opleiding echt iets voor jou.”

“Ik heb in deze opleiding zoveel mooie, originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen mogen ervaren, dat ik voorlopig genoeg inspiratie heb voor mijn workshops.”

Voor wie?
Deze korte opleiding of cursus is voor iedereen die van bewegen, dansen en yoga houdt. Daarnaast is deze korte opleiding is ook voor de yogadocent die zich wil ontwikkelen en laten inspireren. In YogaDanza kun je tal van nieuwe mogelijkheden en ervaringen vinden. De korte opleiding is praktisch toepasbaar en alles is gedocumenteerd in een reader.

Deze bijscholing is daarnaast erkend door de VYN voor 36 punten.

Wil je weten of YogaDanza bij jou past? Op 31 augustus ben je van harte welkom om deel te nemen aan de Ervaringsdag YogaDanza.

Je leest er alles over op mijn website.

Veel liefs,

Ria!