Specialisatie YOGADANZA

Erkend door de VYN voor 48 punten

 

Yogadanza: Specialisatie Yoga en Dans

‘Inspirerend en uniek!’ 

In deze opleiding leer je als yogadocent hoe je Yogadanza therapeutisch kunt inzetten. Voor yogalessen, bewegingslessen, tijdens coaching-sessies en voor persoonlijke groei. Deze praktische en korte opleiding is een synthese van verschillende methodieken. Zoals bio-energetica, verschillende soorten yoga (waaronder Yoga Nidra), mantra’s. Meditatie-mantra’s in beweging, danstherapie, intuïtieve ontwikkeling, creatieve werkvormen, actieve meditaties en mindfulness. Maar ook Biodanza, de vijf ritmes en heel veel ademoefeningen. Ook geef ik je meer inzicht in aura’s, kleuren en chakra’s.

Wat houdt deze Yogadanza specialisatie precies in?

Deze specialisatie is een enorme inspirerende opleiding. Maar daarnaast ook praktisch. Omdat je alles wat je leert direct kunt integreren in je lessen en coachingstrajecten. Het is ook een prachtige stap voor persoonlijke groei!

Het bijzondere van deze specialisatie is ook dat je zelf veel inspiratie krijgt aangereikt voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Na de lesdagen ontvang je ook een online training thuis. Zodat je alles kunt integreren en je een bijzonder naslagwerk hebt. Daarnaast heb ik ervaren dat het prettig is om tussen de lesdagen door geïnspireerd te blijven door de opdrachten uit de e-learning. Mijn motto is dan ook: eerst zelf ervaren. Die reis naar binnen maken, om vervolgens dan anderen mee op reis te nemen.

Dit is Yogadanza

Yoga betekent methodische inspanning met als doel verbinding, samensmelting van lichaam, geest en ziel tot een harmonisch geheel.

Dans betekent ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van muziek. Yogadanza: ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van de muziek. Met als doel samensmelting, verbinding van lichaam, geest en ziel.

 • Beweging, expressie
 • Emoties en stemming
 • Ritmegevoel en balans
 • Moment ervaring
 • Spiritualiteit
 • Meditatie

De kracht van Yogadanza ligt in de integratie van dans, yoga, lichaamswerk, muziek, intuïtieve ontwikkeling en kunstzinnige vormgeving.

Tijdens mijn studie psychologie heeft dit zich verder uitgediept en gronding gekregen in de karakterstructuren. Ik ben afgestudeerd op lichaamsgerichte therapieën en de karakterstructuren vanuit de bio-energetica. Voor elke karakterstructuur heb ik een danstherapie-sessie ontwikkeld. En daarbij heb ik ook andere werkvormen gebruikt. Vooral veel oefeningen vanuit de yoga en intuïtieve ontwikkeling. Eigenlijk expressie in al zijn vormen.

Voor wie is deze specialisatie? 

De specialisatie is voor iedereen die van dansen, yoga en/of beweging houdt. Specifiek is deze opleiding vooral voor yogadocenten die zich willen ontwikkelen en laten inspireren door Yogadanza. En wil je nieuwe mogelijkheden ontdekking? Dan past Yogadanza ook goed bij je, want inspiratie is gegarandeerd!

De opbouw van de Yogadanza-lessen

Elke opleidingsdag bestaat uit een uitgebreid oefenprogramma dat in het teken staat van zelf ervaren. Denk aan elke les een bijzondere reis naar binnen, een goede opbouw met muziek, mantra’s en verschillende yogaoefeningen uit de Dru Yoga, Kundalini-, Hatha-, Yin-, Yoga nidra). Daarnaast staat elke lesdag een thema centraal.

Waar bestaat de scriptie uit?

Bij deze specialisatie hoort ook een scriptie. De bedoeling is dat jij een scriptie gaat maken over dat wat jij wil gaan neerzetten of een ervaring wat je uit wil diepen. De creatie komt uit je diepste zelf. Het geeft antwoord op de vraag: wat jij wil gaan delen met de wereld? Stap voor stap ga ik je hierin begeleiden door vanaf dag één met je droomboek bezig te zijn. Van mij krijg je veel inspiratie aangereikt dat samen met je diepste verlangens ontstaat jouw creatie en dat is je scriptie!

Docent: Ria Suyderhoud heeft haar eigen praktijk in Nieuwleusen, namelijk: Yogapraktijk Ria Suyderhoud.

Locatie: De lessen worden gegeven op de Vijverlaan 15 in Nieuwleusen. Dit is vlakbij Zwolle.

Data en tijd: De specialisatie vindt plaats op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

De specialisatie start op:

 • 9 okt
 • 6 nov
 • 11 dec
 • 8 jan
 • 5 febr
 • 12 maart
 • 2 april
 • 14 mei

Hoeveel is de investering van Yogadanza?  

Het lesgeld voor deze opleiding is € 997,-  excl. btw. Dit is inclusief uitgebreide reader. Hierin staat de theorie en de oefeningen. Maar ook muzieklijsten, vlinderkaarten. Ook ontvang je de online training ‘De reis naar binnen’. Op de trainingsdagen is er thee, lunch (soep) en gezonde snacks. Zoals noten en fruit. 

Punten VYN: 48 punten

Inclusief:

 * vlinderkaarten
 * Online training De reis naar binnen
 * Uitgebreide syllabus
 * afspeellijsten
 * soep, thee, noten en fruit:)

Bijdrage voor Yogadanza: 997,-  excl btw

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

In Yogadanza voelen we ons krachtig worden in de rust die we ervaren. De rust in kracht en de kracht in rust. We gaan de werkelijkheid die jij wenst, dansend in beweging zetten. Dit doen we door tijd te nemen om onze diepste verlangens te voelen.
We richten onze aandacht naar binnen waarbij we ons bewust worden van ons ademritme dat zo uniek is. In de stilte van de rust in kracht en kracht in rust ontvouwt zich jouw dans. Jouw ritme in jouw eigen maat.

Methodiek

Inzicht krijgen in de methode Yogadanza. En hoe deze therapeutisch en voor persoonlijke groei gebruikt kan worden.

Deze jaartraining is een synthese van verschillende methodieken.

Methodieken uit de bio-energetica, yoga, danstherapie, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness.

Er is een speelse afwisseling tussen dynamische en rustgevende methodes. Belangrijk is de uitwerking en de invloed van de verschillende methodieke. En oefeningen op verschillende levensgebieden van de mens.

Er wordt een veilige omgeving geboden om uiting te geven aan emoties door middel van verschillende oefeningen, gestimuleerd door muziek.

De oefeningen die aan de orde komen richten zich op:

Beweging, expressie:
Uiting geven aan jezelf door middel van beweging. Het ontdekken en stimuleren van de eigen creativiteit in dans en beweging. Plezier beleven in het ontdekken van mogelijkheden.

Voelen en ervaren:
Muziek is van invloed op je stemming en laat je dichterbij je gevoelens komen. Door het uiten en doorleven van je gevoelens kom je meer in verbinding met het hart. Hierdoor gaan hart kwaliteiten als compassie, mededogen, eigenwaarde en liefde weer volop stromen.

Ritme, gevoel en balans:
Het aanvoelen van je eigen ritme en elkaars ritme. Het voelen van je lichaam, ademhaling, hartslag. Grenzen voelen en ervaren. Trouw blijven aan je levensritme.

Magie van het moment:
Het helemaal zijn in het nu. Niet gisteren, niet morgen maar het Nu! In het nu ligt alles wat je nodig hebt. Vanuit dit ervaren spelen en dansen met de magie van het moment.

Mantra’s:
Ervaren van de kracht van mantra’s en hoe deze te integreren in je lessen.

Sjamanisme:
Dansen met het medicijnwiel in verbinding met je spirit windrichtingen en je openstellen voor het bovennatuurlijke en luisteren naar je intuïtie.

Muziek:
Beleving van muziek hoe verschillende muziekstijlen invloed hebben op je stemming en gevoelens. Ook de inzet van muziek tijdens yoga/ dans en ontspanning lessen.

Meditatie:
Actieve meditaties van Osho, Quatum light breath, Mindfulness.

Dansen is heerlijk, genietend, wervelend, uitbundige stilte ontmoeten vanuit het diepste van je zijn.

Je geeft je over aan de muziek en de muziek siddert door je lijf, je laat je gedachten los en geeft uiting aan je werkelijke gevoelens en verlangens.

Ja, ik wil deelnemen.

Reacties van klanten:

Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie

Lieve Ria, Dank voor de mooie chakra dans reis!!! Fijn om hierbij aanwezig te zijn geweest, mooie groep vrouwen hadden we bij elkaar. Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie en het geloof dat veel al in ons zit en we dat op onze eigen unieke wijze kunnen vormgeven. Wat ik prettig vond is dat je de tijd in de gaten hield, op tijd beginnen en afsluiten. Je zag ieder wie zij werkelijk is; dit was prettig. Sommige zaken waren voor mij een herhaling; vb bepaalde muziek/oefeningen en de kanuresh. Toch leverde dit mij ook weer nieuwe inzichten op en het zelf weer ervaren is zo fijn. Echt even onderdompelen in de muziek, de chakra's. Wat ik ook als zeer prettig heb ervaren, is het starten met geen rondje. Dat komt inderdaad later wel. Zo was er veel productieve tijd. Klinkt misschien raar, maar juist ook tijd om bij jezelf te komen en te voelen/ervaren/dansen. Het was een compleet pakket waarin ik mezelf heb ondergedompeld; niet alleen de dans en chakra inspiratie, maar ook de creatieve zaken die het tot één geheel maakten; de vlinderkaarten, het schrift; opplakken van zaken, er iets bij schrijven, tekenen etc. Wat je ons afsluitend onder het uitreiken van het certificaat nog mee gaf aan persoonlijke woorden, was prachtig.

Ina

De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang

Ik heb genoten van de lesdagen bij lieve Ria. De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en van daaruit in je eigen taal te gaan bewegen. Ria ziet je echt en zij weet heel goed je mee te nemen in haar lessen. De lessen en Ria zijn inspirerend. Je wordt van binnenuit aangeraakt. Een geweldige training en een super lieve juf! Dankjewel lieve juf!

Aikham

Dit maakt het een hele complete ervaring

Ik heb de bijscholing chakra dans teachertraining gevolgd en was zeer aangenaam verrast! Het enthousiasme van Ria werkt aanstekelijk en de diversiteit aan tools om de chakradans vorm te geven is erg inspirerend. Naast dans ook ruimte voor andere creatieve vormen zoals dichten en tekenen/schilderen. Dit maakt het een hele complete ervaring. Daarnaast is de warme persoonlijke aandacht erg fijn en kun je echt de diepte in met elkaar. Een aanrader dus! Dank je wel lieve Ria!  

Nancy

Dank je voor alles!

Hoi Ria, Wat was de Chakradans een groot kado. Ik ben met deze cursus echt in mijn kracht komen te staan. Wat straal jij een energie uit. Dank je voor alles. Lieve groet, Yo

Yo

Ik heb veel geleerd tijdens de cursus.

De bijscholing Chakra Dans teacher was voor mij een feestje. Natuurlijk vanwege het dansen maar vooral door de manier waarop Ria haar kennis deelt. Haar openheid en enthousiasme werken heel aanstekelijk en inspirerend. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus. Praktische tips om direct in de praktijk te brengen en inspiratie om zelf lessen te gaan vormgeven. Ria begeleidt de deelnemers heel liefdevol en met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik kijk al uit naar de volgende cursus!

Monique

Me-time als investering in jezelf! 

Een week retraite met Ria en Wim in hun prachtige huis in Spanje maakt dat ik weer thuiskom bij mezelf en voel wie ik echt ben. Even letterlijk en figuurlijk mijn dagelijkse leven uitstappen en in een veilige, liefdevolle omgeving mogen ontspannen en diepere lagen in mijzelf aanraken door de verschillende yoga sessies (o.a. yoga nidra, yoga danza) ondersteund door prachtige muziek. De combinatie van zon, zee, strand, verwend worden waarbij alles mag en niets hoeft, beweging, een fijne groep vrouwen,  yoga en voldoende vrije tijd maakt dat ik genoten heb van deze retraite.

Jos

Wat heb ik veel geleerd van mijn allerliefste yogajuf!

Tijdens onze coachingsgesprekken heb ik leren loslaten, patronen durven te doorbreken en weer te kiezen voor mezelf. Ria was hierbij liefdevol en prikkelend tegelijk. Ze wist me in elke sessie opnieuw te triggeren zodat ik weer kon voelen waarmee ik verder moest op mijn levenspad. Dank lieve Ria voor al deze fijne en waardevolle momenten!

Carolien

Heerlijke dagen in Spanje gehad

‘Heerlijke dagen in Spanje gehad. Ria en Wim hebben zo goed voor ons gezorgd, op alle fronten. En op een schitterende locatie. Ik ging als een ander mens naar huis. Aanrader!’

Originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen

Ik heb in deze opleiding zoveel mooie, originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen mogen ervaren, dat ik voorlopig genoeg inspiratie heb voor mijn workshops.

Door beweging het lichaam wil laten spreken

Als je iemand bent die graag zijn eigen lessen samenstelt (wars van dogma’s en ‘hoe-het-hoort’) en door beweging het lichaam wil laten spreken, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk

Ria is de ideale docente om al deze elementen te laten samenkomen in de opleiding Yogdanza. Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk en haar deskundigheid blijkt uit dat ze de vele verschillende stijlen moeiteloos combineert.

Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit

Yogadanza is waar dans, lichaamswerk, meditatie, visualisatie, creativiteit en yoga samenkomen, zodat lichaam, geest en ziel kunnen samensmelten. Uit ervaring weet ik dat er in het lichaam veel antwoorden liggen opgeslagen die je met het verstand niet kunt bereiken. Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit. Door je lichaam op die manier te laten spreken, kun je veel (oude) trauma’s helpen zachter te maken.

Veilig en geborgen

De YogaDanza opleiding heb ik ervaren als: Liefdevol, Veilig en geborgen, Inspirerend, Puur, ‘Zijn'