Specialisatie YOGADANZA

Erkend door de VYN voor 48 punten

 

Wat is Yogadanza?

Yoga betekent methodische inspanning met als doel verbinding, samensmelting van lichaam, geest en ziel tot een harmonisch geheel.

Dans betekent ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van muziek. Yogadanza: ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van de muziek met als doel samensmelting, verbinding van lichaam, geest en ziel.

  • Beweging, expressie
  • Emoties en stemming
  • Ritmegevoel en balans
  • Moment ervaring
  • Spiritualiteit
  • Meditatie

De kracht van Yogadanza ligt in de integratie van dans, yoga, lichaamswerk, muziek, intuïtieve ontwikkeling en kunstzinnige vormgeving.

Tijdens mijn studie psychologie heeft dit zich verder uitgediept en gronding gekregen in de karakterstructuren. Ik ben afgestudeerd op lichaamsgerichte therapieën en de karakterstructuren vanuit de bio-energetica. Voor elke karakterstructuur heb ik een danstherapiesessie ontwikkeld en daarbij heb ik ook andere werkvormen gebruikt, vooral veel oefeningen vanuit de yoga en intuïtieve ontwikkeling. Eigenlijk expressie in al zijn vormen.

Voor wie: Voor iedereen die van dansen, yoga en/of beweging houdt. Vooral voor docenten die zich willen ontwikkelen en laten inspireren vinden in Yogadanza nieuwe mogelijkheden en ervaringen. Het is een praktische toepasbaar korte opleiding en alles is gedocumenteerd in een reader.

Docent: Ria Suyderhoud van “Yogapraktijk Ria Suyderhoud”

Data & Tijd: De specialisatie vindt plaats op vrijdag of op zondag.

  • Op vrijdag: 11 oktober, 15 november, 20 december, 17 januari, 14 februari, 20 maart, 3 april en 15 mei
    Op zondag: 13 oktober, 17 november, 22 december, 19 januari, 16 februari, 22 maart, 19 april en 17 mei.
Tijd: 10.00 tot 16.00
Inclusief:
 * vlinderkaarten
 * Online training De reis naar binnen
 * Uitgebreide syllabus
 * afspeellijsten
 * soep, thee, noten en fruit:)

Bijdrage: 997,-  excl btw

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

In Yogadanza voelen we ons krachtig worden in de rust die we ervaren. De rust in kracht en de kracht in rust. We gaan de werkelijkheid die jij wenst dansend in beweging zetten door tijd te nemen om onze diepste verlangens te voelen.
We richten onze aandacht naar binnen waarbij we ons bewust worden van ons ademritme dat zo uniek is. In de stilte van de rust in kracht en kracht in rust ontvouwt zich jouw dans, jouw ritme in jouw eigen maat.

Methodiek

Inzicht  krijgen in de methode Yogadanza en hoe deze therapeutisch en voor persoonlijke groei gebruikt kan worden.

Deze jaartraining is een synthese van verschillende methodieken.

Methodieken uit de bio-energetica, yoga, danstherapie, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness.

Er is een speelse afwisseling tussen dynamische en rustgevende methodes. Belangrijk is de uitwerking en de invloed van de verschillende methodieken en oefeningen op verschillende levensgebieden van de mens.

Er wordt een veilige omgeving geboden om uiting te geven aan emoties door middel van verschillende oefeningen, gestimuleerd door muziek.

De oefeningen die aan de orde komen richten zich op:

Beweging, expressie:
Uiting geven aan jezelf door middel van beweging. Het ontdekken en stimuleren van de eigen creativiteit in dans en beweging. Plezier beleven in het ontdekken van mogelijkheden.

Voelen en ervaren:
Muziek is van invloed op je stemming en laat je dichterbij je gevoelens komen. Door het uiten en doorleven van je gevoelens kom je meer in verbinding met het hart. Hierdoor gaan hart kwaliteiten als compassie, mededogen, eigenwaarde en liefde weer volop stromen.

Ritme, gevoel en balans:
Het aanvoelen van je eigen ritme en elkaars ritme. Het voelen van je lichaam, ademhaling, hartslag. Grenzen voelen en ervaren. Trouw blijven aan je levensritme.

Magie van het moment:
Het helemaal zijn in het nu. Niet gisteren, niet morgen maar het Nu! In het nu ligt alles wat je nodig hebt. Vanuit dit ervaren spelen en dansen met de magie van het moment.

Mantra’s:
Ervaren van de kracht van mantra’s en hoe deze te integreren in je lessen.

Sjamanisme:
Dansen met het medicijnwiel in verbinding met je spirit windrichtingen en je openstellen voor het bovennatuurlijke en luisteren naar je intuïtie.

Muziek:
Beleving van muziek hoe verschillende muziekstijlen invloed hebben op je stemming en gevoelens. Ook de inzet van muziek tijdens yoga/ dans en ontspanning lessen.

Meditatie:
Actieve meditaties van Osho, Quatum light breath, Mindfulness.

Dansen is heerlijk, genietend, wervelend, uitbundige stilte ontmoeten vanuit het diepste van je zijn.

Je geeft je over aan de muziek en de muziek siddert door je lijf, je laat je gedachten los en geeft uiting aan je werkelijke gevoelens en verlangens.

Ja, ik wil deelnemen.

Reacties van klanten:

Originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen

Ik heb in deze opleiding zoveel mooie, originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen mogen ervaren, dat ik voorlopig genoeg inspiratie heb voor mijn workshops.

Door beweging het lichaam wil laten spreken

Als je iemand bent die graag zijn eigen lessen samenstelt (wars van dogma’s en ‘hoe-het-hoort’) en door beweging het lichaam wil laten spreken, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk

Ria is de ideale docente om al deze elementen te laten samenkomen in de opleiding Yogdanza. Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk en haar deskundigheid blijkt uit dat ze de vele verschillende stijlen moeiteloos combineert.

Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit

Yogadanza is waar dans, lichaamswerk, meditatie, visualisatie, creativiteit en yoga samenkomen, zodat lichaam, geest en ziel kunnen samensmelten. Uit ervaring weet ik dat er in het lichaam veel antwoorden liggen opgeslagen die je met het verstand niet kunt bereiken. Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit. Door je lichaam op die manier te laten spreken, kun je veel (oude) trauma’s helpen zachter te maken.

Veilig en geborgen

De YogaDanza opleiding heb ik ervaren als: Liefdevol, Veilig en geborgen, Inspirerend, Puur, ‘Zijn'