Ontmoet en koester het kind in jezelf

37.50

Van verwonding op weg naar verwondering!

Koester het kind in jezelf? We gaan samen 7 weken op reis om in verbinding te komen met onze pure bron van zijn om de magie van het kind in onszelf weer te laten stromen.

We gaan door verschillende lagen heen.

Koester het kind in jezelf. Dit gaan we doen:

 • Conceptie
 • Geboorte
 • Reis door alle leeftijden
 • Helen van subdelen van het innerlijke kind
 • Het kind in jezelf en helende energie
 • Healing meditatie
 • Zelfbeeld
 • Een prachtige afspeellijst met helende nummers
 • Zelfbeeld en zelfwaardering

Voor wie is deze cursus:

Koester het kind in jezelf is voor iedereen die wil groeien en weer een laag dieper wil gaan voor inzicht en bewustwording.

 • Het zijn 7 lessen
 • Elke week krijg je een les  (op zondag)
 • In je eigen tempo ga je deze meditaties doen
 • Er komt een aparte facebook groep:  Ontmoet en koester het kind in jezelf
 • Hierin ga ik 1 maal per week live en kan inspelen op vragen die er zijn.

Geweldig als je mee doet!

Stuur mij een mail, dan hebben wij alvast persoonlijk contact.

Bijdrage van deze pilot is eenmalig  € 37,50

Veel liefs, Ria

koester het kind in jezelf

In ieder van ons leeft een kind, een magisch kind vol verwondering maar ook een verwond kind.

Met het verwonde kind kom je mee in contact als je niet helemaal lekker in je vel zit, je niet kunt zeggen dat je gelukkig bent en je iets voelt knagen van binnen, zomaar boos wordt, veel moet huilen, het ervaren van eenzaamheid of in de steek worden gelaten.

Het verwonde kind in ons voelt zich dan onveilig, minderwaardig, angstig, klein en niet thuis in zichzelf en in deze wereld.

Wat hier aan ten grondslag ligt, is dat onze basisbehoeften als kind niet voldoende vervuld werden. Alle emoties zijn terug te brengen tot gebrek aan liefde, waardering, veiligheid, niet welkom voelen, erkenning, goedkeuring, bewondering en aandacht.

Verkeerde overtuigingen

Aan deze pijn hebben we als kind overtuigingen over gehouden zoals: ik ben niet goed genoeg, ik moet alles zelf doen er is helemaal niemand voor mij en als ik heel erg mijn best doe dan vinden ze mij lief.

Daarom is het zo belangrijk om al deze kind stukken in ons te herkennen en erkennen, liefdevol omarmen en helen zodat het zich veilig gaat voelen.

Zodat we de pijn van toen, in het nu helen en integreren in onze persoonlijkheid.

Er komt dan ruimte vrij voor levenslust die onder de pijn en het verdriet verscholen lagen. Zodat we mogen groeien en bloeien vooral genieten zodat onze levenslust en kracht volop gaat stromen.

Realiseer je telkens dat als je bang bent of heel erg boos, jaloers of wat voor een heftige emotie zich aandient, dat we dan reageren op oude patronen. Het is niet de realiteit van nu. Iets in het nu staat symbool voor wat die emotie in jou doet oplaaien. ( trigger)

Goed en diep door ademen, zacht zijn voor jezelf is hierin heel belangrijk. Weer een stukje dat het licht wil zien, weer een stukje meer op weg naar liefde, ruimte en vrijheid.

Emotionele ruggensteun

Het is verrassend hoe het opluchting geeft als je merkt dat je gezonde volwassen deel het kind in jou emotionele ruggensteun geeft.

Weet je, nu kun je als volwassenen een veilige sfeer creëren waarin je oude pijn naar boven laat komen. Je geeft je verwonding alle ruimte, zodat je ze kunt doorvoelen en lief kunt hebben.

Samen met je gezonde, liefdevolle volwassen deel in jou, ga je het verwonde kind bij de hand nemen, koesteren en zo samen van verwonding naar verwondering groeien.

Geborgen en vertrouwen: koester het kind in jezelf

Daar wacht een onbevangen kind die vol verwondering de wereld inkijkt. Met jou liefdevolle aandacht voelt het zich veilig, geborgen, vol vertrouwen, is nieuwsgierig, vol levenslust en kracht.

Mijns inziens is ons verwonde kind de basis voor conflicten die ontstaan. Als wij met ons gezonde volwassen deel in staat zijn om die delen in ons zelf te helen, kunnen we ook deze stukken in onze medemens herkennen.

Als iemand dan onredelijk, boos of onaardig is, moeten we diep doorademen en niet reageren vanuit ons verwonde kind.

Als we elkaar zo zouden kunnen helen in onze verwonding, samen op weg naar het licht, hand in hand. Jij met je kracht schijnend op mijn verwonding en ik met mijn kracht schijnend op de verwonding van jou.

Zou dat niet bijdrage aan een liefdevolle veilige wereld waarin we mogen groeien en bloeien?