Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon, mijn eerste yogaopleiding, depressie en mijn passie!

Hoe het begon in 1981 …

Ik was 21 en zag een advertentie in de Volkskrant van Raja Yoga. Wil jij opgeleid worden tot yoga docent? Een dikke vette JA borrelde omhoog. Ik was net mijn wijkaantekening aan het afronden en werkte in de wijkverpleging Osdorp. Destijds was het niet normaal dat patiënten hun status mochten in zien. Iets wat mij toen al erg verwonderde. Wil je iets over jou gaat, wil je én mag je dat toch weten?

Alles in mij voelde dat het niet klopte, ook in de wijkverpleging vond ik het niet. Ik kwam bij de ene patiënt en mocht niet eens een bed rechttrekken daar kwam dan weer de bejaardenverzorgster voor. Op weg naar het wijkgebouw kon ik niet eens een recept afgeven bij de apotheek, omdat dat niet hoorde bij mijn werk. Dat deed dan weer het UVV, voordat Unie van Vrijwilligsters.

Toen zag ik de advertentie… ja, dat wilde ik! Mensen bewustmaken van zichzelf, maar vooral verantwoordelijkheid nemen over lichaam, geest en verlangens!

Zwangerschapsyoga

Mijn omgeving vond het maar raar, ik kon niet delen over wat ik deed en allemaal leerde. Als ik over yoga spark, was het direct: ‘oh geitenwollen, zwevers en niet van deze wereld’. Ik heb doorgezet en ben begonnen met één zwangere vrouw, het werden er twee en toen vier.

Waar ik zo blij mee ben, is dat nu in 2020 er yogascholen als paddenstoelen de grond uitschieten. Op weg naar vitaliteit bewustwording, leven vanuit ons hart. Ik voel mij dankbaar!