Speciaal voor docenten:
YogaDanza teacher training

Erkend door de VYN voor 48 punten

3 September 2021, 8 0ktober 2021, 5 November 2021,
7 Januari 2022, 4 Februari 2022 , 11 Maart 2022

Train de trainer: De vernieuwde Yogadanza

Deze teacher training is fantastisch voor yogadocenten en aankomende yogadocenten die geïnspireerd willen worden om zo verdieping te zoeken. En is zeer geschikt voor yogadocenten die verder willen groeien én ondernemen.

Deze vernieuwde opleiding is een echte aanvulling voor jou als yogadocent. De groep is klein, maximaal 8 mensen. De ervaring leert mij dat kleine groepen veel ruimte biedt voor jezelf. Letterlijk en figuurlijk. Deze training is bedoeld als ondersteuning en verdieping voor jou als yogadocent. Resoneert het? Doen!

Nieuwsgierig? Plan een gratis sessie in van 30 minuten

De sessies vinden plaats via Zoom

‘Inspirerend en uniek!’ 

In deze opleiding leer je als yogadocent hoe je Yogadanza therapeutisch kunt inzetten. Voor yogalessen, bewegingslessen, tijdens coaching-sessies en voor persoonlijke groei.

Ria Suyderhoud werkt al 38 jaar als yogadocent.

Ik bundel mijn kennis om het door te geven aan andere yogadocenten. Al mijn kennis van 38 jaar yoga door heel veel inspiratie en kennis door te geven.

Ik gebruik hiervoor mijn online academie en de jaartraining.

 • Mindfulness
 • Healing en reading
 • Mediumschap
 • Intuïtief ontwikkeling
 • Reiki
 • Dans en muziek
 • Mantra’s
 • Actieve meditaties
 • Ademen
 • Sjamanisme
 • Innerlijk kind
 • Karakterstructuren
 • Yoganidra
 • Chakradans
 • Dansen met het medicijn wiel
 • Zwangerschap& geboorte
 • Yoganidra voor vrouwen in de overgang
 • Meditatie& visualisatie
 • Vlinderkaarten & legpatronen
 • Hara-meditatie
 • Aura & chakra’s en kleur
 • Yogadanza

Maar ik geef ook antwoord op de vragen:

 1. Hoe bereid je een goede yogales en workshop voor
 2. En wat is dat dan een goede yogales?
 3. Hoe maak ik het inspirerend voor cursisten en voor jezelf
 4. Hoe blijf je plezier beleven zodat je jezelf niet uitput.
 5. Hoe blijf ik mijzelf in de les
 6. Hoe bewaak ik mijn authenticiteit.
 7. En alles omtrent Waarde, betaling
 8. En interactief werken
 9. De les in het moment laten ontstaan.

Waarom deze yogaDanza teacher training voor jou als yogadocent of aankomend yogadocent zo mooi is?

 • Je gaat echt een reis maken in jezelf.
 • Een dag voor jou
 • Les krijgen en leren lesgeven
 • Geïnspireerd worden
 • Opdrachten en lesmateriaal ontvangen
 • Je koesteren in aandacht

Wat houdt deze training in?

Het zijn 7 lessen, waarbij we 1 les per maand volgen. Zo heb je voldoende tijd om hetgeen dat je hebt geleerd te integreren in je dagelijkse leven en je lessen. En om uit te kijken naar deze dagen.

De opleiding is inclusief:

 • 4 masterclasses
 • 2 coachgesprekken van 45 min ( te plannen via mijn agenda via zoom)
 • Muziekkeuze, oefeningen en beleving.
 • Je krijgt een prachtige reader met veel inspiratie

Hoe ziet de dag eruit?

 • We beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00
 • Vanaf 9.30 ben je van harte welkom en staat er een kopje thee voor je klaar.
 • We onderbreken de dag voor een lekkere lunch met thee en een heerlijke vegetarische soep. Neem zelf een broodje of iets voor erbij mee.
 • Na de pauze is er altijd even 30 minuten tijd om de workshop van de ochtend door te nemen.

Verder belangrijke informatie:

 • Deze trainingen vinden plaats in mijn eigen yogaruimte, deze is zonnig en fris.
 • De praktijk zit op loopafstand van station Zwolle.
 • Parkeergelegenheid is op 3 minuten afstand.

Naast dat je de dagen komt zijn er masterclasses en theorie online.

Dit om de praktijkdagen zoveel mogelijk te ervaren. Deze masterclasses zijn te volgen via Zoom en webinars alsook de coach gesprekken.

LET OP!!!  Voor dit seizoen is de bijdrage 997,-. Vanaf 2021 gaat dit naar 1297,-

Met vriendelijke groet,
Ria Suyderhoud

Nieuwsgierig? Plan een gratis sessie in van 30 minuten

De sessies vinden plaats via Zoom

Plan hier gratis een kennismakingsgesprek in. De sessies vinden plaats via zoom. Je kan lekker thuis blijven, maak het gezellig voor jezelf. Een kopje thee en echt even aandacht voor jou. Laat in dit gesprek al je vragen, wensen en dromen aan bod komen. Zo kunnen we samen kijken wat je verlangens zijn en hoe mijn aanbod het beste daarop aansluit.

Als je het fijn vindt, doe ik ook een korte reading tijdens dit gesprek als bonus.

Reacties van klanten:

Heel ontroerend en bijzonder

Het is zoveel meer dan alleen maar een bijscholing! Het is thuiskomen bij iemand die weet waarover ze praat, die attent en alert is, begeleidt op zo’n speciale manier…heel ontroerend en bijzonder. Kies je voor Ria, dan kies je echt voor jezelf. Het is een cadeau voor het leven.

Monique

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Ria is een lieve, deskundige, eerlijke docente die heel snel een veilige sfeer creëert waarin samen dansen, ontwikkelen en ontspannen mogelijk is. In haar trainingen staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. 

Linda

Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie

Lieve Ria, Dank voor de mooie chakra dans reis!!! Fijn om hierbij aanwezig te zijn geweest, mooie groep vrouwen hadden we bij elkaar. Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie en het geloof dat veel al in ons zit en we dat op onze eigen unieke wijze kunnen vormgeven. Wat ik prettig vond is dat je de tijd in de gaten hield, op tijd beginnen en afsluiten. Je zag ieder wie zij werkelijk is; dit was prettig. Sommige zaken waren voor mij een herhaling; vb bepaalde muziek/oefeningen en de kanuresh. Toch leverde dit mij ook weer nieuwe inzichten op en het zelf weer ervaren is zo fijn. Echt even onderdompelen in de muziek, de chakra's. Wat ik ook als zeer prettig heb ervaren, is het starten met geen rondje. Dat komt inderdaad later wel. Zo was er veel productieve tijd. Klinkt misschien raar, maar juist ook tijd om bij jezelf te komen en te voelen/ervaren/dansen. Het was een compleet pakket waarin ik mezelf heb ondergedompeld; niet alleen de dans en chakra inspiratie, maar ook de creatieve zaken die het tot één geheel maakten; de vlinderkaarten, het schrift; opplakken van zaken, er iets bij schrijven, tekenen etc. Wat je ons afsluitend onder het uitreiken van het certificaat nog mee gaf aan persoonlijke woorden, was prachtig.

Ina

De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang

Ik heb genoten van de lesdagen bij lieve Ria. De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en van daaruit in je eigen taal te gaan bewegen. Ria ziet je echt en zij weet heel goed je mee te nemen in haar lessen. De lessen en Ria zijn inspirerend. Je wordt van binnenuit aangeraakt. Een geweldige training en een super lieve juf! Dankjewel lieve juf!

Aikham

Dit maakt het een hele complete ervaring

Ik heb de bijscholing chakra dans teachertraining gevolgd en was zeer aangenaam verrast! Het enthousiasme van Ria werkt aanstekelijk en de diversiteit aan tools om de chakradans vorm te geven is erg inspirerend. Naast dans ook ruimte voor andere creatieve vormen zoals dichten en tekenen/schilderen. Dit maakt het een hele complete ervaring. Daarnaast is de warme persoonlijke aandacht erg fijn en kun je echt de diepte in met elkaar. Een aanrader dus! Dank je wel lieve Ria!  

Nancy

Dank je voor alles!

Hoi Ria, Wat was de Chakradans een groot kado. Ik ben met deze cursus echt in mijn kracht komen te staan. Wat straal jij een energie uit. Dank je voor alles. Lieve groet.

Yo

Ik heb veel geleerd tijdens de cursus.

De bijscholing Chakra Dans teacher was voor mij een feestje. Natuurlijk vanwege het dansen maar vooral door de manier waarop Ria haar kennis deelt. Haar openheid en enthousiasme werken heel aanstekelijk en inspirerend. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus. Praktische tips om direct in de praktijk te brengen en inspiratie om zelf lessen te gaan vormgeven. Ria begeleidt de deelnemers heel liefdevol en met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik kijk al uit naar de volgende cursus!

Monique

Me-time als investering in jezelf! 

Een week retraite met Ria en Wim in hun prachtige huis in Spanje maakt dat ik weer thuiskom bij mezelf en voel wie ik echt ben. Even letterlijk en figuurlijk mijn dagelijkse leven uitstappen en in een veilige, liefdevolle omgeving mogen ontspannen en diepere lagen in mijzelf aanraken door de verschillende yoga sessies (o.a. yoga nidra, yoga danza) ondersteund door prachtige muziek. De combinatie van zon, zee, strand, verwend worden waarbij alles mag en niets hoeft, beweging, een fijne groep vrouwen,  yoga en voldoende vrije tijd maakt dat ik genoten heb van deze retraite.

Jos

Wat heb ik veel geleerd van mijn allerliefste yogajuf!

Tijdens onze coachingsgesprekken heb ik leren loslaten, patronen durven te doorbreken en weer te kiezen voor mezelf. Ria was hierbij liefdevol en prikkelend tegelijk. Ze wist me in elke sessie opnieuw te triggeren zodat ik weer kon voelen waarmee ik verder moest op mijn levenspad. Dank lieve Ria voor al deze fijne en waardevolle momenten!

Carolien

Heerlijke dagen in Spanje gehad

‘Heerlijke dagen in Spanje gehad. Ria en Wim hebben zo goed voor ons gezorgd, op alle fronten. En op een schitterende locatie. Ik ging als een ander mens naar huis. Aanrader!’

Originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen

Ik heb in deze opleiding zoveel mooie, originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen mogen ervaren, dat ik voorlopig genoeg inspiratie heb voor mijn workshops.

Door beweging het lichaam wil laten spreken

Als je iemand bent die graag zijn eigen lessen samenstelt (wars van dogma’s en ‘hoe-het-hoort’) en door beweging het lichaam wil laten spreken, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk

Ria is de ideale docente om al deze elementen te laten samenkomen in de opleiding Yogdanza. Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk en haar deskundigheid blijkt uit dat ze de vele verschillende stijlen moeiteloos combineert.

Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit

Yogadanza is waar dans, lichaamswerk, meditatie, visualisatie, creativiteit en yoga samenkomen, zodat lichaam, geest en ziel kunnen samensmelten. Uit ervaring weet ik dat er in het lichaam veel antwoorden liggen opgeslagen die je met het verstand niet kunt bereiken. Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit. Door je lichaam op die manier te laten spreken, kun je veel (oude) trauma’s helpen zachter te maken.

Veilig en geborgen

De YogaDanza opleiding heb ik ervaren als: Liefdevol, Veilig en geborgen, Inspirerend, Puur, ‘Zijn'