Speciaal voor docenten:
YogaDanza teacher training

Erkend door de VYN voor 48 punten

Inspirerend en uniek

Wil jij je als (aankomend) yogadocent verder ontwikkelen?
Of ben je op zoek naar meer verdieping in je leven?
Heb jij behoefte aan verdere groei als docent?

Dan is de YogaDanza Teacher Training wellicht iets voor jou!

Deze vernieuwde opleiding is een echte aanvulling voor jou als yogadocent. De groep is klein, maximaal 8 mensen, omdat de ervaring mij leert dat kleine groepen veel ruimte bieden voor jezelf. Letterlijk en figuurlijk. In de opleiding bundel ik mijn kennis van 38 jaar yoga om het door te geven aan jou en andere yogadocenten.

Wat is YogaDanza?

YogaDanza is verbinding. Geest, lichaam en ziel tot een harmonisch geheel met elkaar laten samenkomen. Hierbij speelt dans een rol. We bewegen het lichaam ritmisch op de maat van muziek en brengen verlangens in beweging. Yogadanza is in verbinding zijn met al wat is!

Muziek en muziekkeuze zijn erg belangrijk en ondersteunend binnen YogaDanza. Een muziekstuk moet harmonisch zijn. Daarbij gebruik je eerste instantie je eigen gevoel en beleving van de muziek als inspiratiebron. Daarnaast zijn veiligheid en geborgenheid belangrijk tijdens de lessen. Je gaat echt de diepte in met jezelf. Daarvoor zijn deze twee pijlers erg belangrijk.

Hoe is YogaDanza ontstaan?

Yogadanza is ontstaan nadat Ria haar studie psychologie had afgerond. Ze is afgestudeerd op de karakterstructuren. Voor elke structuur heeft zij dans, yoga en mindfulness oefeningen ontwikkeld. Samen met diverse yogavormen zoals Hatha Yoga, yoga Nidra, Kundalini yoga, Dru yoga, Yin yoga en verschillende vormen van dans is dit een prachtige en unieke opleiding geworden met veel oefeningen en een diversiteit aan muziek.

Waarom deze opleiding?

Innerlijke reis naar je eigen ware kern

In deze opleiding is er veel aandacht voor de reis naar binnen waardoor je nog dichter bij je eigen kern komt. Je hebt tijd voor jou en je ziel waardoor je nog meer kunt groeien.

Les krijgen en geven op een dieper niveau

Raak geïnspireerd door de lessen van Ria en koester jezelf in aandacht. Door de innerlijke reis en ontwikkeling die je doormaakt en de nieuwe kennis die je opdoet, leer jij lesgeven op een dieper niveau dan je voorheen deed.

De unieke combinatie van verschillende disciplines

Ria heeft de afgelopen 38 jaar niet alleen veel kennis opgedaan over yoga, maar ook van andere disciplines. Bijvoorbeeld sjamanisme, reiki, healing, mindfulness e.a. De combinatie van deze disciplines in deze opleiding is uniek.

Wat anderen zeggen over de YogaDanza Teacher Training:

Heel ontroerend en bijzonder

Het is zoveel meer dan alleen maar een bijscholing! Het is thuiskomen bij iemand die weet waarover ze praat, die attent en alert is, begeleidt op zo’n speciale manier…heel ontroerend en bijzonder. Kies je voor Ria, dan kies je echt voor jezelf. Het is een cadeau voor het leven.

Monique

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Ria is een lieve, deskundige, eerlijke docente die heel snel een veilige sfeer creëert waarin samen dansen, ontwikkelen en ontspannen mogelijk is. In haar trainingen staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. 

Linda

Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie

Lieve Ria, Dank voor de mooie chakra dans reis!!! Fijn om hierbij aanwezig te zijn geweest, mooie groep vrouwen hadden we bij elkaar. Ik kijk terug met een glimlach op mijn gezicht en met nieuwe inspiratie en het geloof dat veel al in ons zit en we dat op onze eigen unieke wijze kunnen vormgeven. Wat ik prettig vond is dat je de tijd in de gaten hield, op tijd beginnen en afsluiten. Je zag ieder wie zij werkelijk is; dit was prettig. Sommige zaken waren voor mij een herhaling; vb bepaalde muziek/oefeningen en de kanuresh. Toch leverde dit mij ook weer nieuwe inzichten op en het zelf weer ervaren is zo fijn. Echt even onderdompelen in de muziek, de chakra's. Wat ik ook als zeer prettig heb ervaren, is het starten met geen rondje. Dat komt inderdaad later wel. Zo was er veel productieve tijd. Klinkt misschien raar, maar juist ook tijd om bij jezelf te komen en te voelen/ervaren/dansen. Het was een compleet pakket waarin ik mezelf heb ondergedompeld; niet alleen de dans en chakra inspiratie, maar ook de creatieve zaken die het tot één geheel maakten; de vlinderkaarten, het schrift; opplakken van zaken, er iets bij schrijven, tekenen etc. Wat je ons afsluitend onder het uitreiken van het certificaat nog mee gaf aan persoonlijke woorden, was prachtig.

Ina

De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang

Ik heb genoten van de lesdagen bij lieve Ria. De combinatie van dans, yoga en muziek geeft elke les dag een diepgang. Je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren in jezelf en van daaruit in je eigen taal te gaan bewegen. Ria ziet je echt en zij weet heel goed je mee te nemen in haar lessen. De lessen en Ria zijn inspirerend. Je wordt van binnenuit aangeraakt. Een geweldige training en een super lieve juf! Dankjewel lieve juf!

Aikham

Dit maakt het een hele complete ervaring

Ik heb de bijscholing chakra dans teachertraining gevolgd en was zeer aangenaam verrast! Het enthousiasme van Ria werkt aanstekelijk en de diversiteit aan tools om de chakradans vorm te geven is erg inspirerend. Naast dans ook ruimte voor andere creatieve vormen zoals dichten en tekenen/schilderen. Dit maakt het een hele complete ervaring. Daarnaast is de warme persoonlijke aandacht erg fijn en kun je echt de diepte in met elkaar. Een aanrader dus! Dank je wel lieve Ria!  

Nancy

Dank je voor alles!

Hoi Ria, Wat was de Chakradans een groot kado. Ik ben met deze cursus echt in mijn kracht komen te staan. Wat straal jij een energie uit. Dank je voor alles. Lieve groet.

Yo

Ik heb veel geleerd tijdens de cursus.

De bijscholing Chakra Dans teacher was voor mij een feestje. Natuurlijk vanwege het dansen maar vooral door de manier waarop Ria haar kennis deelt. Haar openheid en enthousiasme werken heel aanstekelijk en inspirerend. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus. Praktische tips om direct in de praktijk te brengen en inspiratie om zelf lessen te gaan vormgeven. Ria begeleidt de deelnemers heel liefdevol en met veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Ik kijk al uit naar de volgende cursus!

Monique

Me-time als investering in jezelf! 

Een week retraite met Ria en Wim in hun prachtige huis in Spanje maakt dat ik weer thuiskom bij mezelf en voel wie ik echt ben. Even letterlijk en figuurlijk mijn dagelijkse leven uitstappen en in een veilige, liefdevolle omgeving mogen ontspannen en diepere lagen in mijzelf aanraken door de verschillende yoga sessies (o.a. yoga nidra, yoga danza) ondersteund door prachtige muziek. De combinatie van zon, zee, strand, verwend worden waarbij alles mag en niets hoeft, beweging, een fijne groep vrouwen,  yoga en voldoende vrije tijd maakt dat ik genoten heb van deze retraite.

Jos

Wat heb ik veel geleerd van mijn allerliefste yogajuf!

Tijdens onze coachingsgesprekken heb ik leren loslaten, patronen durven te doorbreken en weer te kiezen voor mezelf. Ria was hierbij liefdevol en prikkelend tegelijk. Ze wist me in elke sessie opnieuw te triggeren zodat ik weer kon voelen waarmee ik verder moest op mijn levenspad. Dank lieve Ria voor al deze fijne en waardevolle momenten!

Carolien

Heerlijke dagen in Spanje gehad

‘Heerlijke dagen in Spanje gehad. Ria en Wim hebben zo goed voor ons gezorgd, op alle fronten. En op een schitterende locatie. Ik ging als een ander mens naar huis. Aanrader!’

Originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen

Ik heb in deze opleiding zoveel mooie, originele, zachte, krachtige, rustige en dynamische oefeningen mogen ervaren, dat ik voorlopig genoeg inspiratie heb voor mijn workshops.

Door beweging het lichaam wil laten spreken

Als je iemand bent die graag zijn eigen lessen samenstelt (wars van dogma’s en ‘hoe-het-hoort’) en door beweging het lichaam wil laten spreken, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk

Ria is de ideale docente om al deze elementen te laten samenkomen in de opleiding Yogdanza. Haar warmte en enthousiasme is aanstekelijk en haar deskundigheid blijkt uit dat ze de vele verschillende stijlen moeiteloos combineert.

Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit

Yogadanza is waar dans, lichaamswerk, meditatie, visualisatie, creativiteit en yoga samenkomen, zodat lichaam, geest en ziel kunnen samensmelten. Uit ervaring weet ik dat er in het lichaam veel antwoorden liggen opgeslagen die je met het verstand niet kunt bereiken. Het lichaam reageert op beweging, meditatie en creativiteit. Door je lichaam op die manier te laten spreken, kun je veel (oude) trauma’s helpen zachter te maken.

Veilig en geborgen

De YogaDanza opleiding heb ik ervaren als: Liefdevol, Veilig en geborgen, Inspirerend, Puur, ‘Zijn'

Wat ga je leren in de YogaDanza Teacher Training?

 • Hoe je een goede yogales en workshop voorbereidt
 • Wat is een goede yogales?
 • Hoe maak je het inspirerend voor cursisten en voor jezelf?
 • Hoe je plezier blijft beleven zodat je jezelf niet uitput
 • Hoe blijf je bij jezelf in de les en bewaak je je authenticiteit.
 • Alles omtrent waarde en betaling
 • Wat interactief werken inhoudt en hoe je dit goed doet
 • De les in het moment laten ontstaan.

Dit alles leer je door verschillende modules vanuit mijn online academie en jaartraining: Mindfulness, healing en reading, mediumschap, intuïtief ontwikkeling, Reiki, dans en muziek, mantra’s, actieve meditaties, ademen, sjamanisme, innerlijk kind, karakterstructuren, Yoga Nidra (voor vrouwen in de overgang), chakra dans, dansen met het medicijnwiel, zwangerschap& geboorte, meditatie & visualisatie, Vlinderkaarten & legpatronen, Hara-meditatie, aura & chakra’s, YogaDanza.

Nieuwsgierig? Plan een gratis sessie in van 30 minuten

De sessies vinden plaats via Zoom

Plan hier gratis een kennismakingsgesprek in. De sessies vinden plaats via zoom. Je kan lekker thuis blijven, maak het gezellig voor jezelf. Een kopje thee en echt even aandacht voor jou. Laat in dit gesprek al je vragen, wensen en dromen aan bod komen. Zo kunnen we samen kijken wat je verlangens zijn en hoe mijn aanbod het beste daarop aansluit.

Als je het fijn vindt, doe ik ook een korte reading tijdens dit gesprek als bonus.

Wanneer is de YogaDanza Teacher Training voor jou?

 • als je al yogadocent bent 
 • als je aankomend yogadocent bent
 • als je meer verdieping in je leven wilt
 • als je voelt dat het tijd is voor een reis naar binnen
 • als je je verder spiritueel wilt ontwikkelen

Praktische informatie YogaDanza Teacher Training

Waar en wanneer

 • Live praktijkdagen op 9 oktober, 6 november, 11 December 2020, 8 Januari, 5 februari, 12 maart, 2 april, 14 mei in mijn eigen yogaruimte op loopafstand van station Zwolle.Parkeergelegenheid is op 3 minuten afstand.
 • Masterclasses, theorie en coachings online

Investering

Voor dit seizoen is de bijdrage 997,-. Vanaf 2021 gaat dit naar 1297,-
Dit bedrag is incl. BTW.

TIP: studiekosten zijn aftrekbaar van de belasting!

Wat krijg je allemaal

 • Zeven live dagen incl. koffie, thee
 • Vier online masterclasses
 • Twee coachingsgesprekken van 45 minuten
 • Muziekkeuze, oefeningen en beleving
 • Prachtige reader met veel inspiratie
 • Certificaat
 • 48 VYN punten

Voel jij dat deze opleiding voor jou is? Meld je dan hier aan

Stuur mij een berichtje als je mee wilt doen met de opleiding. Leuk je daar te zien!

Over Ria

Ria Suyderhoud werkt al 38 jaar als yogadocent.

“Toen ik voor het eerst yoga deed, was het thuiskomen bij mijzelf. Vanaf dat moment (alweer 34 jaar geleden) ben ik niet meer gestopt en ben ik ook gaan lesgeven. Na vele trainingen, cursussen en opleiding geef ik ze nu zelf. Wat centraal staat in alles wat ik doe, is de reis naar binnen. Ik geloof in een levensreis, een pad naar binnen toe dat je leidt naar je hart. Alles wat we onderweg tegenkomen aan obstakels en mooie momenten vertalen zich in mijn cursussen, trainingen en lessen. Ieder mens is uniek en heeft ook zijn eigen pad te bewandelen. Ik kan niet de stappen zetten, maar wel een tijdje meelopen en wegen laten zien en ervaren die inzicht en bewustwording geven. Zo ook in de YogaDanza training.”

Wat anderen zeggen over Ria:

Ik zou deze opleiding elk jaar wel willen herhalen, ze blijft je verrassen!

De Yogadanza opleiding is zoveel meer dan een opleiding. Je bent bij Ria welkom om binnen de opleiding zelf te mogen ervaren en te voelen. Terug te komen bij jezelf om vanuit daar te gaan creëren. Ze geeft je handvaten voor in je lessen maar ook voor in je dagelijkse leven. Het is een totaalpakket van de knuffel bij binnenkomst, de heerlijke soep voor de lunch tot en met het theetje voor je vertrek. Ik zou deze opleiding elk jaar wel willen herhalen, ze blijft je verrassen! Liefs

Rozemarijn Geerts

Dankjewel voor al het moois dat je hebt gedeeld!

Lieve Ria, dankjewel voor al het moois wat je gedeeld hebt binnen de Yogadanza specialisatie!

Irin Eleveld

Kies je voor Ria dan kies je voor jezelf

Het is zoveel meer dan alleen maar een bijscholing! Het is thuiskomen bij iemand die weet waarover ze praat, die attent en alert is, begeleidt op zo’n speciale manier…heel ontroerend en bijzonder. Kies je voor Ria, dan kies je echt voor jezelf. Het is een cadeau voor het leven. Monique

Ria weet je liefdevol mee te nemen

Ik heb de opleiding Yogadanza ervaren als een mooie reis naar binnen. Naar mijn oorspronkelijk gevoel van vreugde en hoe ik graag wil bewegen! Zonder vaste vorm. Ria weet ons op liefdevolle en uitdagende wijze mee te nemen op deze yogadanza reis. Liefs Lisette

Elke les is weer een feestje

Fijne opleiding elke vrijdag weer een feestje. Uit je comfortzone eerst best wel spannend maar voelt daarna als een bevrijding. Veel geleerd van Ria ze heeft ontzettend veel kennis maar t belangrijkste ze ziet t mooie in iedereen en motiveert je om t beste uit jezelf te halen en dat je dat mag laten zien. Ik zou t zo weer doen😘 Ester

Wat een fijne begeleiding en lessen

Zo inspirerend! Goede begeleiding, mooie opbouw van lessen geleerd. Veel inspiratie gekregen. De sfeer, aandacht en warmte waren voor mij al helend! Genoten heb ik! Marian

Wat een fijne opleiding!

Ria is een lieve, deskundige, eerlijke docente die heel snel een veilige sfeer creëert waarin samen dansen, ontwikkelen en ontspannen mogelijk is. In haar trainingen staat persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. Linda