Opleiding Yoga, Breathwork en Dans

* YOGADANZA *

Erkende docentenopleiding: Erkend door de VYN voor 48 punten.

Voor wie: Voor iedereen die van dansen, yoga en/of beweging houdt. Vooral voor docenten die zich willen ontwikkelen en laten inspireren vinden in Yogadanza nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Methodieken uit de bio-energetica, yoga, danstherapie, intuïtieve ontwikkeling, creatieve werkvormen, actieve meditaties van Osho en mindfulness.

Er is een speelse afwisseling tussen dynamische en rustgevende methodes. Het gaat vooral om je te inspireren en de uitwerking van de verschillende methodieken en oefeningen ervarend te leren.

Er wordt een veilige omgeving geboden om uiting te geven aan alles wat gevoeld en gezien en geheeld wil worden. Groeien en bewustwording zijn in grote lijnen de basis van al mijn lessen en workshops.

Beweging, expressie: Uiting geven aan jezelf door middel van beweging. Het ontdekken en stimuleren van de eigen creativiteit in dans en beweging. Plezier beleven in het ontdekken van mogelijkheden.

Voelen en ervaren: Muziek is van invloed op je stemming en laat je dichterbij je gevoelens komen. Door het uiten en doorleven van je gevoelens kom je meer in verbinding met het hart. Hierdoor gaan hart kwaliteiten als compassie, mededogen, eigenwaarde en liefde weer volop stromen.

Ritme, gevoel en balans: Het aanvoelen van je eigen ritme en elkaars ritme. Het voelen van je lichaam, ademhaling, hartslag.  Grenzen voelen en ervaren. Trouw blijven aan je levensritme.

Magie van het moment: Het helemaal zijn in het nu. Niet gisteren, niet morgen maar het Nu! In het nu ligt alles wat je nodig hebt. Vanuit dit ervaren spelen en dansen met de magie van het moment.

Mantra’s: Ervaren van de kracht van mantra’s en hoe deze te integreren in je lessen.

Sjamanisme: Dansen met het medicijnwiel in verbinding met je spirit windrichtingen en krachtdieren ( trancedans). Je openstellen voor het bovennatuurlijke en luisteren naar je intuïtie.

Muziek: Beleving van muziek hoe verschillende muziek stijlen invloed hebben op je stemming en gevoelens.  Ook de inzet van muziek tijdens yoga/ dans en ontspanning lessen.

Algemene informatie

Vrijdaggroep:

Zondaggroep:

Docent: Ria Suyderhoud van “Yogapraktijk Ria Suyderhoud”

Erkende docentenopleiding: Erkend door de VYN voor 48 punten

Inclusief:

 * vlinderkaarten
 * Online training De reis naar binnen
 * Uitgebreide syllabus
 * afspeellijsten
 * soep, thee, noten en fruit:)

Bijdrage: 997,-  excl btw

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Inclusief: Uitgebreide Reader met alle theorie, oefeningen, muzieklijsten, vlinderkaarten, thee en soep tijdens de lunch.

Methodiek: Inzicht  krijgen in de methode Yogadanza en hoe deze therapeutisch in yogalessen, bewegingslessen, tijdens coaching sessies, en voor persoonlijke groei in te zetten. Deze korte opleiding is een synthese van verschillende methodieken.

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Dit is Yogadanza:

In deze video (5 minuten) vertel ik je meer over wat we gaan doen tijdens de Yogadanza-specialisatie en hoor je oud-deelneemsters over deze yogaspecialisatie! 

Nieuwsgierig? Meld je aan voor de eerst volgende open middag. Dat kan via de mail of stuur mij een appje naar 06-25381890. Deze dag is gratis!

Locatie: Zwolle centrum

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Video afspelen

Meditatie: Actieve meditaties van Osho, Quatum light breath, Mindfulness.

Wat houdt deze training in?

Het zijn 7 lessen, waarbij we 1 les per maand volgen.

Zo heb je voldoende tijd om hetgeen dat je hebt geleerd te integreren in je dagelijkse leven en je lessen.

En om uit te kijken naar deze dagen.

De opleiding is inclusief:

Muziekkeuze, oefeningen en beleving.

Je krijgt een prachtige reader met veel inspiratie

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen om 10.00 en eindigen om 16.00

Vanaf 9.30 ben je van harte welkom en staat er een kopje thee voor je klaar.

We onderbreken de dag voor een lekkere lunch met thee en een heerlijke vegetarische soep. Neem zelf een broodje of iets voor erbij mee.

Na de pauze is er altijd even 30 minuten tijd om de workshop van de ochtend door te nemen.

Verder belangrijke informatie:

Deze trainingen vinden plaats in mijn eigen yogaruimte, deze is zonnig en fris.

De praktijk zit op loopafstand van station Zwolle.

Parkeergelegenheid is op 3 minuten afstand.

De basis van YogaDanza:

De basis van yogadanza ligt in de karakterstructuren. De karakterstructuren vinden hun oorsprong in de psychoanalytische theorie en werden aanvankelijk ontwikkeld door Wilhelm Reich en later verder uitgediept met bio-energetica door Alexander Lowen.

Tijdens mijn studie psychologie ben ik afgestudeerd op lichaamsgerichte therapieën en de karakterstructuren. Door het combineren van verschillende werkvormen als yoga, dans en intuïtieve ontwikkeling heb ik voor iedere karakterstructuur een danstherapie sessie ontwikkelend van waaruit Yogadanza is ontstaan.

Yogadanza biedt mensen de mogelijkheid om zich in een veilige en respectvolle omgeving bewust te worden van hun eigen mogelijkheden zodat groei en ontwikkeling een dansend plezier wordt.

Wat is het:

Yoga betekent methodische inspanning met als doel verbinding, samensmelting  van lichaam, geest en ziel tot een harmonisch geheel.

Dans betekent ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van muziek. Yogadanza: In verbinding zijn met al wat is! De kracht van Yogadanza ligt in de integratie van dans, yoga, lichaamswerk, muziek, intuïtieve ontwikkeling en kunstzinnige vormgeving.  Het is dansexpressie in al zijn vormen.

In Yogadanza voelen we ons krachtig worden in de rust die we ervaren. De rust in kracht en de kracht in rust. We gaan de werkelijkheid die jij wenst dansend in beweging zetten door tijd te nemen om onze diepste verlangens te voelen. We richten onze aandacht naar binnen waarbij we ons bewust worden van ons ademritme die zo uniek is. In de stilte van de rust in kracht en kracht in rust ontvouwt zich jouw dans, jouw ritme, jouw levensdans!

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Train de trainer: De vernieuwde Yogadanza

Deze teacher training is fantastisch voor yogadocenten en aankomende yogadocenten die geïnspireerd willen worden om zo verdieping te zoeken. En is zeer geschikt voor yogadocenten die verder willen groeien én ondernemen.

Deze vernieuwde opleiding is een echte aanvulling voor jou als yogadocent. De groep is klein, maximaal 8 mensen. De ervaring leert mij dat kleine groepen veel ruimte biedt voor jezelf. Letterlijk en figuurlijk. Deze training is bedoeld als ondersteuning en verdieping voor jou als yogadocent. Resoneert het? Doen!

In deze opleiding leer je als yogadocent hoe je Yogadanza therapeutisch kunt inzetten. Voor yogalessen, bewegingslessen, tijdens coaching-sessies en voor persoonlijke groei.

Ria Suyderhoud werkt al 38 jaar als yogadocent.

Ik bundel mijn kennis om het door te geven aan andere yogadocenten. Al mijn kennis van 38 jaar yoga door heel veel inspiratie en kennis door te geven. Ria heeft recent nog een certificaat Liquid Breath Online Teacher Training behaald, de BUR Methode Spirituele Hypnotherapie afgerond en de opleiding proces begeleider gehaald. 

Ik gebruik hiervoor mijn online academie en de jaartraining.

 • Mindfulness
 • Healing en reading
 • Mediumschap
 • Intuïtief ontwikkeling
 • Reiki
 • Dans en muziek
 • Mantra’s
 • Actieve meditaties
 • Ademen
 • Sjamanisme
 • Innerlijk kind
 • Karakterstructuren
 • Yoganidra
 • Chakradans
 • Dansen met het medicijn wiel
 • Zwangerschap& geboorte
 • Yoganidra voor vrouwen in de overgang
 • Meditatie& visualisatie
 • Vlinderkaarten & legpatronen
 • Hara-meditatie
 • Aura & chakra’s en kleur
 • Yogadanza

Maar ik geef ook antwoord op de vragen:

 1. Hoe bereid je een goede yogales en workshop voor
 2. En wat is dat dan een goede yogales?
 3. Hoe maak ik het inspirerend voor cursisten en voor jezelf
 4. Hoe blijf je plezier beleven zodat je jezelf niet uitput.
 5. Hoe blijf ik mijzelf in de les
 6. Hoe bewaak ik mijn authenticiteit.
 7. En alles omtrent Waarde, betaling
 8. En interactief werken
 9. De les in het moment laten ontstaan.

Waarom deze yogaDanza teachertraining voor jou als yogadocent of aankomend yogadocent zo mooi is?

 1. Je gaat echt een reis maken in jezelf.
 2. Een dag voor jou
 3. Les krijgen en leren lesgeven
 4. Geïnspireerd worden
 5. Opdrachten en lesmateriaal ontvangen
 6. Je koesteren in aandacht

Naast dat je de dagen komt zijn er masterclasses en theorie online.

Dit om de praktijkdagen zoveel mogelijk te ervaren. Deze masterclasses zijn te volgen via Zoom en webinars alsook de coach gesprekken.

Met vriendelijke groet,
Ria Suyderhoud

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Wat anderen zeggen over Yogadanza:

Ik kan je natuurlijk wel vertellen hoe fijn yogadanza is. Maar deze oud-deelneemsters kunnen je dat nog veel beter vertellen! 

Nieuwsgierig? Plan een gratis sessie in van 30 minuten

De sessies vinden plaats via Zoom

Plan hier gratis een kennismakingsgesprek in. De sessies vinden plaats via zoom. Je kan lekker thuis blijven, maak het gezellig voor jezelf. Een kopje thee en echt even aandacht voor jou. Laat in dit gesprek al je vragen, wensen en dromen aan bod komen. Zo kunnen we samen kijken wat je verlangens zijn en hoe mijn aanbod het beste daarop aansluit.

Als je het fijn vindt, doe ik ook een korte reading tijdens dit gesprek als bonus.

Of bel voor meer info en opgave: 06-25381890.

Bij Ria is het altijd Feest!!!!

Altijd iets nieuws en ook weer vertrouwd. Vanuit enthousiasme en gedrevenheid voel je de energie die rechtstreeks uit het Hart komt. Je hebt me enorm geinspireerd om zelf ook weer in beweging te komen. Dankjewel lieve Ria.

Marianne

Dankjewel Ria voor de mooie spiegel!

Het was een prachtige middag samen met een groep met dames. Ik vond voornamelijk veel herkenning, hereniging met wie ik ten diepste ben. Een vrolijk meisje dat graag fladdert, droomt, zingt en danst. “Ze mag er zijn, met haar leven is het leven zoveel leuker!

Wil jij ook het gevoel terug het leven te vieren dan kan ik deze lezing (beleving) aanraden.

Ik heb Ria deze middag ervaren als zachte, wijze, kwetsbare en bruisende vrouw die heel veel te delen en te geven heeft. Het feestje zat bomvol muziek, zang, dans, verhalen, creativiteit en spiritualiteit. Onder de liefdevolle begeleiding van DJ MaRia hebben wij, de deelnemende vrouwen, samen met Ria een hele mooi, krachtig en helend energieveld neergezet waardoor  we ons weer helemaal door konden opladen. Ik ben in ieder geval weer sprankelend naar huis gegaan. Dankjewel voor de prachtige zonnige zondagmiddag in een lieflijk vervuld met mooie energiestromen kapel.