OPLEIDING YOGA EN DANS * YOGADANZA *

Voor wie: Voor iedereen die van dansen, yoga en/of beweging houdt. Vooral voor docenten die zich willen ontwikkelen en laten inspireren vinden in Yogadanza nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

Docent: Ria Suyderhoud van “Yogapraktijk Ria Suyderhoud”

Inclusief:
 * vlinderkaarten
 * Online training De reis naar binnen
 * Uitgebreide syllabus
 * afspeellijsten
 * soep, thee, noten en fruit:)

Bijdrage: 997,-  excl btw

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.

Inclusief: Uitgebreide Reader met alle theorie, oefeningen, muzieklijsten, vlinderkaarten, thee en soep tijdens de lunch.

Methodiek: Inzicht  krijgen in de methode Yogadanza en hoe deze therapeutisch in yogalessen, bewegingslessen, tijdens coaching sessies, en voor persoonlijke groei in te zetten. Deze korte opleiding is een synthese van verschillende methodieken.

yoga danza

Methodieken uit de bio-energetica, yoga, danstherapie, intuïtieve ontwikkeling, creatieve werkvormen, actieve meditaties van Osho en mindfulness. Er is een speelse afwisseling tussen dynamische en rustgevende methodes. Het gaat vooral om je te inspireren en de uitwerking van de verschillende methodieken en oefeningen ervarend te leren.

Er wordt een veilige omgeving geboden om uiting te geven aan alles wat gevoeld en gezien en geheeld wil worden. Groeien en bewustwording zijn in grote lijnen de basis van al mijn lessen en workshops

  • Beweging, expressie: Uiting geven aan jezelf door middel van beweging. Het ontdekken en stimuleren van de eigen creativiteit in dans en beweging. Plezier beleven in het ontdekken van mogelijkheden.
  • Voelen en ervaren: Muziek is van invloed op je stemming en laat je dichterbij je gevoelens komen. Door het uiten en doorleven van je gevoelens kom je meer in verbinding met het hart. Hierdoor gaan hart kwaliteiten als compassie, mededogen, eigenwaarde en liefde weer volop stromen.
  • Ritme, gevoel en balans: Het aanvoelen van je eigen ritme en elkaars ritme. Het voelen van je lichaam, ademhaling, hartslag.  Grenzen voelen en ervaren. Trouw blijven aan je levensritme.
  • Magie van het moment: Het helemaal zijn in het nu. Niet gisteren, niet morgen maar het Nu! In het nu ligt alles wat je nodig hebt. Vanuit dit ervaren spelen en dansen met de magie van het moment.
  • Mantra’s: Ervaren van de kracht van mantra’s en hoe deze te integreren in je lessen.
  • Sjamanisme: Dansen met het medicijnwiel in verbinding met je spirit windrichtingen en krachtdieren ( trancedans). Je openstellen voor het bovennatuurlijke en luisteren naar je intuïtie.
  • Muziek: Beleving van muziek hoe verschillende muziek stijlen invloed hebben op je stemming en gevoelens.  Ook de inzet van muziek tijdens yoga/ dans en ontspanning lessen.

Meditatie: Actieve meditaties van Osho, Quatum light breath, Mindfulness.

De basis van YogaDanza:

De basis van yogadanza ligt in de karakterstructuren. De karakterstructuren vinden hun oorsprong in de psychoanalytische theorie en werden aanvankelijk ontwikkeld door Wilhelm Reich en later verder uitgediept met bio-energetica door Alexander Lowen.

Tijdens mijn studie psychologie ben ik afgestudeerd op lichaamsgerichte therapieën en de karakterstructuren. Door het combineren van verschillende werkvormen als yoga, dans en intuïtieve ontwikkeling heb ik voor iedere karakterstructuur een danstherapie sessie ontwikkelend van waaruit Yogadanza is ontstaan.

Yogadanza biedt mensen de mogelijkheid om zich in  een veilige en respectvolle omgeving bewust te worden van hun eigen mogelijkheden zodat groei  en ontwikkeling een dansend plezier wordt.

Wat is het:

Yoga betekent methodische inspanning met als doel verbinding, samensmelting  van lichaam, geest en ziel tot een harmonisch geheel.

Dans betekent ritmisch bewegen van het lichaam op de maat van muziek. Yogadanza: In verbinding zijn met al wat is! De kracht van Yogadanza ligt in de integratie van dans, yoga, lichaamswerk,  muziek, intuïtieve ontwikkeling en kunstzinnige vormgeving.  Het is dansexpressie in al zijn vormen.

In Yogadanza voelen we ons krachtig worden in de rust die we ervaren. De rust in kracht en de kracht in rust. We gaan de werkelijkheid die jij wenst dansend in beweging zetten door tijd te nemen om onze diepste verlangens te voelen. We richten onze aandacht naar binnen waarbij we ons bewust worden van ons ademritme die zo uniek is. In de stilte van de rust in kracht en kracht in rust ontvouwt zich jouw dans, jouw ritme, jouw levensdans!

Meer info en opgave: Bel me op 06-25381890.